Home > Agenda > Evenementen > Rondje Meent 2019

Rondje Meent 2019

15 september 2019
Rondje Meent 2019

Hardlopen in en rond de Hilversumse Meent

Vijfde Rondje Meent op zondag 15 september 2019

Sport verbindt mensen en bedrijven. Op zondag 15 september 2019 gaat de vijfde editie van Rondje Meent van start. 

Van getrainde hardlopers tot niet-sporters die een stukje willen proberen: iedereen kan meedoen met Rondje Meent. Een hardloopwedstrijd van 10 kilometer en een van 5 kilometer (met elektronische tijdregistratie), een kidsrun, een wandeltocht en workshops op het centrale plein bij de Kruisdam. Aan de vorige editie van Rondje Meent deden bijna 200 deelnemers mee. 

Hoe loopt het parcours?
De start en finish van de hardloopwedstrijden zijn bij het centrale plein naast wijkcentrum De Kruisdam, waar voorafgaand aan elke run een warming-up plaatsvindt. 

Het parcours loopt van het centrale plein, door de unieke groengordel, langs de mooie Kinderboerderij De Meent, om via de randweg van de Hilversumse Meent en het park weer terug te komen bij het plein. Een ronde voor de 5 kilometer, twee rondes voor de 10 kilometer.

Voor kinderen: de kidsrun
Speciaal voor kinderen is er de BINK-Kidsrun. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar rennen een ronde van 1,2 kilometer naar het park en weer terug. Kinderen met een goede conditie kunnen ook deelnemen aan de 5 km. Voor kinderen jonger dan 4 jaar hebben de pedagogisch medewerkers van De Bijenkolonie een peuterhindernisbaan op het plein.

Programma
Van kangoo jumping tot rope skipping: op het plein voor de Kruisdam is van alles te beleven. Workshops waaraan je gewoon meedoet. Er is muziek, koffie en thee, er is een fysiotherapeut die advies geeft over gezond bewegen. En meer …

Het programma ziet er als volgt uit: 

  • 10.00 uur: start Wandeltocht
  • 10.15 uur: start Bink-Kidsrun (4-6 jaar)
  • 10.30 uur: start Bink-Kidsrun (7-9 jaar)
  • 10.45 uur: start Bink-Kidsrun (10-12 jaar)
  • 10.50 uur: prijsuitreiking Bink-Kidsrun
  • 11.30 uur: start Meentrun 5 km en 10 km
  • 13.00 uur: prijsuitreiking Meentrun
     

Inschrijven
Inschrijven doe je via inschrijven.nl. Je ziet een lijst met alle wedstrijden waarvoor je je kunt inschrijven. Ga naar 15 september en klik op ‘Rondje Meent, Hilversum’. 

Directe link: https://inschrijven.nl/form/2019091550983-nl

Online voorinschrijven kan tot en met 12 september. De inschrijfkosten bedragen € 4,00 voor de Meentrun, € 2,00 voor de Kidsrun en € 2,00 voor de wandeltocht. 

Inschrijven op de dag zelf kan ook en kost € 5,00 voor de Meentrun (van 5 of 10 km) en € 3,00 voor de Bink-kidsrun. Dit kan in De Kruisdam tot 20 minuten voor de start van de betreffende run. Alle sportieve workshops op het plein zijn gratis toegankelijk.

Wie maken Rondje Meent mogelijk?
De Albert Heijn stelt waterijsjes beschikbaar voor hardlopers, Bink Kinderopvang verzorgt een peuterhindernisbaan, de Rabobank en ParcelParcel maken de elektronische tijdregistratie mogelijk, Bakker Jeroen stelt broodjes beschikbaar voor parcoursassistenten, Bloemenhuis Hortensius sponsort Rondje Meent met bloemen. Meer? De Meentwerf ondersteunt de hardloopwedstrijd met muziek, dansschool Van Harten geeft een dansdemonstratie en er zijn tientallen vrijwilligers. Samen maken ze Rondje Meent mogelijk.

Met dit sportieve loopevenement wil de wijk het belang van sporten en bewegen benadrukken en tegelijkertijd de participatie en sociale samenhang in de wijk verder bevorderen. Voor niet-Meentbewoners is het een unieke kans om op een actieve manier kennis te maken met de wijk en de omliggende natuurgebieden. 

Supporters, vrienden en familie die zelf niet meelopen zijn uiteraard weer van harte welkom langs de route, op het plein en in het wijkcentrum.

Meehelpen?
Het organisatieteam dankt iedereen die een bijdrage levert en Rondje Meent mogelijk maakt. Wil je ook helpen? Laat het weten via rondjemeent@gmail.com.

HUISREGELS

Huisregels zijn van toepassing op, rond en tijdens de evenementlocatie en/of parcours

Om het evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen heeft de organisatie regels opgesteld. Bij betreding van de evenementenlocatie ga je akkoord met deze huisregels.

Aansprakelijkheid
Het bezoeken en/of meedoen aan Rondje Meent doe je op eigen risico. De organisatie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enigerlei schade, uit welke hoofde dan ook.

Opvolgen aanwijzingen en instructies
Aanwijzingen en instructies van de organisatie volg je op. Leden van de organisatie herken je: ze dragen hesjes of badges.

Schade
Ga netjes om met spullen. Richt je toch schade aan (aan terrein, apparatuur, gebouwen en andere faciliteiten) dan kan die schade verhaalt worden op je.

Parkeren
Het plein is voor voetgangers. Rijwielen, scooters, brommers: zet ze in de stalling.

Calamiteiten
De organisatie is gerechtigd de evenementlocatie te ontruimen als daar naar haar mening aanleiding toe bestaat.

Foto’s
Tijdens dit evenement worden foto’s en videobeelden gemaakt voor promotionele doeleinden en/of de website van de Stichting Hilversumse Meent. Heb je daar bezwaar tegen, laat het weten aan de organisatie (rondjemeent@gmail.com of spreek een van de organisatoren aan). We plaatsen dan geen foto’s van je (of verwijderen ze).

Rookvrij
Dit is een rookvrij evenement. Rook alsjeblieft ergens anders.

Belangrijke telefoonnummers:
Organisatie Rondje Meent: Bas Joustra 06-14388578 / Freerk Teunissen 06-14460191
Politie/Brandweer/GHOR bij calamiteiten: bel 112!

 

Gezondheid, gezelligheid & sportiviteit staan voorop bij Rondje Meent

             

Opmerkingen en/of tips ontvangen wij graag per email via: rondjemeent@gmail.com