Home > Nieuws > Senioren-eetcafé zoekt nog steeds coördinator...

Senioren-eetcafé zoekt nog steeds coördinator

27 augustus 2019
Senioren-eetcafé zoekt nog steeds coördinator

Het Senioren-Eetcafé Hilversumse Meent zoekt een coördinator. De huidige gaat er binnenkort -na tien jaar- mee stoppen. Een nieuw geluid en frisse wind kan ook nooit kwaad.

Het eetcafé is een vrijwilligersproject van de wijkorganisatie Stichting Hilversumse Meent. Het bestaat tien jaar. Maandelijks –op een vrijdag om 13.00 uur- wordt er een driegangen-diner verzorgd in het wijkcentrum. In een gezellige en stijlvolle restaurantsfeer en met een gemiddeld bezoek van 55 gasten per keer. Het is opgezet als gelegenheid voor oudere (60+) wijkbewoners om elkaar maandelijks te ontmoeten. Om nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te onderhouden. En dat bij een lekkere maaltijd. Gastvrijheid, sfeer, kwaliteit en laagdrempeligheid zijn kernbegrippen voor deze activiteit. Gasten moeten zich welkom en prettig voelen.
Het eetcafe wordt gerund door zo’n twintig vrijwilligers. Zij richten het restaurant in, ontvangen de gasten, maken (een deel van) gerechten klaar, serveren uit, bedienen, verzorgen de bar, zorgen voor de afwas, doen de organisatie en beheren het materiaal.
De maaltijden worden grotendeels betrokken van een zorgcentrum uit de omgeving.

Gastvrijheid en interesse …

Wij zoeken naar een organisator met gevoel voor gastvrijheid en interesse voor ouderen uit de wijk. Hij of zij geeft leiding en begeleiding aan een project met (soms professioneel) ervaren en enthousiaste vrijwilligers. De  coördinator is gastvrij en aanspreekbaar voor de bezoekers, bewaakt de sfeer en kern van deze activiteit, onderhoudt bestuurlijke & externe contacten en zorgt voor de organisatie en financiën.
En de frisse wind meenemen mag dus ook.

Tijd en zin om deze uitdaging aan te gaan en –niet in het minst- plezier te beleven aan de samenwerking met de vrijwilligers en aan de organisatie van het senioren-eetcafé?
Behoefte aan meer informatie?

Bel dan met Joost Nachbahr (035-6930957)

Heeft u ideeën voor de Hilversumse Meent? Stuur uw idee op!
Neem direct contact op
© 2019 Stichting Hilversumse Meent