Home > Welzijn & Zorg > Ontmoeting & Dagbesteding

Ontmoeting & Dagbesteding in de Hilversumse Meent

Voor oudere wijkbewoners met geheugenproblemen en/of behoefte aan meer structuur. Hebt u behoefte aan meer structuur in uw dag of last van vergeetachtigheid? De voorziening ‘Ontmoeting & Dagbesteding’ in de Hilversumse Meent geeft u houvast, gezelligheid en een mix van inspannende en spannende activiteiten. Hierdoor zult u zich beter, gezonder en actiever voelen.

Een prettige en veilige plek

Ouder worden is vaak leuk. Je hebt meer vrijheid, kunt vaker op pad en er is meer tijd voor familie en vrienden. Maar ouderdom komt ook met gebreken en dat is minder leuk. Sommige ouderen krijgen last van behoorlijke vergeetachtigheid en ook het vaste dagritme kan verdwijnen. Daardoor voel je je onzeker en misschien ook wel minder gelukkig. Het is dan fijn om te weten dat er een gezellige en veilige plek is in de wijk waar u makkelijk terecht kunt. Op vaste tijden, waardoor er weer regelmaat in de week komt. Waar u buurtgenoten kunt ontmoeten, waar u zich kunt vermaken en een gesprek kunt voeren. En waar ook een professional is waarmee u kunt praten, die snapt wat er wél en juist níet met u aan de hand is.

Begeleiding en deskundigheid

De (laagdrempelige) Ontmoeting & Dagbesteding in de Hilversumse Meent wordt begeleid door geschoolde vrijwilligers onder leiding van Anoeshka de Waard, een professional van HilverZorg. Verder ondersteunt zij de vrijwilligers en zorgt ze samen met u voor de activiteiten.

Voor partner en mantelzorger

Voor partner of mantelzorger is de voorziening Ontmoeting & Dagbesteding er om u wat ruimte te geven. Ook kunt u terecht voor een luisterend oor. Desgewenst organiseren we lotgenotencontact of themabijeenkomsten.

Activiteiten voor inspanning en ontspanning

Bij de Ontmoeting & Dagbesteding worden diverse activiteiten georganiseerd. Deze worden afgewisseld met rustmomenten. De inspannende activiteiten zijn gericht op fit en vitaal zijn en het versterken van het concentratievermogen en sociale contacten. De ontspannende activiteiten kunnen van alles zijn: met de benen omhoog op de bank, een filmpje kijken of muziek luisteren. Veel is mogelijk en alles gaat in overleg.

Wanneer?

  • Maandagmorgen van 9.30‐12.30 uur ‐ met een optie voor lunch van 12.00‐13.00 uur
  • Woensdagmorgen van 9.30‐12.30 uur ‐ met een optie voor lunch van 12.30-13.30 uur
  • Woensdagmiddag van 13.30‐16.30 uur ‐ met een optie voor lunch van 12.30‐13.30 uur

De invulling van de lunch is naar eigen wens. Zo kunt u meegaan om de boodschappen te halen en helpen bij de bereiding.

Kosten en vervoer

  • De eigen bijdrage is € 3,00 per dagdeel, € 2,00 voor de lunch en € 8,00 voor de hele dag.

Weet u niet hoe u naar het wijkcentrum kunt komen? We denken graag met u mee, maar kunnen niets garanderen. U kunt een WMOtaxi gebruiken of als die beschikbaar is‐ samen met een vrijwilliger naar de dagbesteding komen. Check het bij de leiding van de Dagbesteding.

Heeft u ideeën voor de Hilversumse Meent? Stuur uw idee op!
Neem direct contact op
© 2020 Stichting Hilversumse Meent