Home > Werken bij > Social Media & Communicatie Specialist

Social Media & Communicatie Specialist

Social Media & Communicatie Specialist

Wie zijn wij?

De Stichting Hilversumse Meent (SHM) behartigt als onafhankelijke wijkorganisatie al ruim 40 jaar de belangen van de 4100 bewoners van de Hilversumse Meent. Dit doen wij met de inzet van een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. Kort samengevat: wij zorgen dat wijkbewoners, bewonerscollectiefen en organisaties in de wijk initiatieven kunnen ontplooien en ondersteunen hen hierbij. Daarnaast behartigen wij belangen op het gebied van wijkontwikkeling, wijkbeheer en sociale samenhang. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar wij zetten ons graag in om een zo groot mogelijke toegevoegde waarde te bereiken voor onze wijk! En wij staan klaar voor iedereen die daar een steentje aan bij wil dragen.

Hoe ziet de rol van Social Media & Communicatie Specialist eruit?

Als Social Media & Communicatie Specialist ben je digital native en houd jij je bezig met alle communicatie uitingen van de SHM. Dit zijn onder andere de Facebook-pagina, website, het YouTube-kanaal en MailChimp account. Maar denk daarbij ook aan het maken van flyers, PowerPoint-presentaties en ander materiaal. Via de online kanalen post je relevante informatie voor en over onze wijk. Hierbij focus je op het bereiken van de verschillende doelgroepen, zowel jong als oud.

Naast deze taken ben je verantwoordelijk voor het verder vergroten van het bereik van SHM in de wijk en de stad Hilversum. Hierbij krijg je de vrijheid om naar eigen inzicht initiatieven te ontplooien. Vind jij dat we als SHM een Instagram account moeten hebben? Ga je gang! De Sinterklaasintocht livestreamen en Sinterklaas hierbij interviewen? Klinkt goed! Kortom, wees creatief en ga ervoor!

In deze rol ben je onderdeel van de commissie Communicatie & PR. Samen met andere vrijwilligers geven wij invulling aan de online en offline identiteit van de SHM. Hierin ben jij een onmisbaar element!

Nog niet concreet genoeg?

Hieronder een greep uit de verschillende taken in je rol als specialist:

  • Je beheert onze social media kanalen en breidt deze uit waar nodig;
  • Je zoekt de samenwerking op met andere (social media) kanalen in de wijk;
  • Je maakt blogs/ vlogs voor onze online kanalen en post relevante informatie;
  • Je stuurt digitale mailings op verzoek en houdt het adressenbestand up-to-date;
  • Je maakt visueel ondersteunend materiaal voor communicatie uitingen;
  • Jouw doel is het bereik van de (Stichting) Hilversumse Meent vergroten door inzet van (digitale) media.

Hoeveel tijd kost het?

Het vullen, bijhouden en uitbreiden van deze kanalen kost tijd. Hoeveel tijd? Dat mag je zelf bepalen! Als stichting vinden wij het belangrijk dat de wijkbewoners op de hoogte zijn van wat er speelt in onze wijk. Daarnaast is het belangrijk dat wat wij doen als SHM bij zoveel mogelijk mensen bekend is. Het vergroten van het bereik is dus essentieel bij dit doel. In het begin zal de meeste tijd en energie zitten in het opstarten van nieuwe mogelijkheden en het vergroten van het bereik.

Wat staat er tegenover?

Je mag je inzetten als vrijwilliger binnen een stichting van een geweldige wijk EN je bent verantwoordelijk voor alle online kanalen en identiteit van de SHM en onze wijk! Daarnaast wordt je uitgenodigd voor de vele activiteiten, evenementen, maandelijkse BijnaWeekendBorrels en de jaarlijkse vrijwilligersavond. Gezellig!

Nog meer weten over ons of jouw nieuwe rol?

Kijk op onderstaande website of neem contact op met de portefeuillehouder van de commissie Communicatie & PR of het bestuur van de stichting:

Hoe wordt je onze nieuwe specialist op het gebied van social media & communicatie?

Heb je een kanaal of website waar je creatief mee bezig bent? Ben je actief met een blog of vlog ? Of heb je andere vaardigheden en ervaring die je met ons wilt delen? Stuur deze dan mee in jouw motivatie voor de rol van Social Media & Communicatie Specialist. Daar worden wij blij van! We zien jouw bericht graag verschijnen in het postvak van info@hilversumsemeent.nl, waarna we contact met je opnemen.

Wil je weten wat wij doen met jouw gegevens? Kijk op https://hilversumsemeent.nl/privacy voor meer informatie. De uitvoering van de rol als webmaster is 100% vrijwilligerswerk en kent geen financiële compensatie.

Het belangrijkste nieuws, evenementen èn wijkblad als eerste ontvangen?
MELD JE NU AAN!
© 2022 Stichting Hilversumse Meent