Home > Wordt Vrijwilliger | Vacatures > Bestuurslid Wijkorganisatie Hilversumse Meent

Bestuurslid Wijkorganisatie Hilversumse Meent

Bestuurslid Wijkorganisatie Hilversumse Meent

Wie zijn wij?

De Stichting Hilversumse Meent behartigt als onafhankelijke wijkorganisatie al ruim 40 jaar de belangen van de 4100 bewoners van de Hilversumse Meent. Dit doen wij met de inzet van een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. Kort samengevat: wij zorgen dat wijkbewoners, bewoners collectieven en organisaties in de wijk initiatieven kunnen ontplooien en ondersteunen hen hierbij. Daarnaast behartigen wij belangen op het gebied van wijkontwikkeling, wijkbeheer en sociale samenhang. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar wij zetten ons graag in om een zo groot mogelijke toegevoegde waarde te bereiken voor onze wijk! En wij staan klaar voor iedereen die daar een steentje aan bij wil dragen.

Hoe ziet de rol van bestuurslid eruit?

De SHM is een zeer actieve wijkorganisatie met betrokken vrijwilligers. Om actief en vitaal te blijven zoeken wij een nieuw bestuurslid voor de portefeuille beheer van het wijkcentrum De Kruisdam. Op dit moment bestaat het bestuur uit 3 leden met leeftijden die variëren van 35-79 jaar. Het bestuur is verantwoordelijk voor de gezondheid van de stichting en zorgt ervoor dat de verschillende coördinatoren en werkgroepen zich optimaal in kunnen zetten voor de wijkorganisatie en de wijkbewoners. Daarnaast ontfermt het bestuur zich over het reilen en zeilen binnen de wijk en fungeert zij als aanspreekpunt voor wijkbewoners, vrijwilligers van SHM, de gemeente en organisaties en instanties werkzaam in de wijk.

Nog niet concreet genoeg?

Hieronder een greep uit de verschillende taken in je rol als bestuurslid:

  • Aanspreekpunt voor één of meerdere onderdelen binnen SHM;
  • Relatie onderhouden met de gemeente (o.a. wijkwethouder en buurtcoördinator);
  • Uitvoeren van het opgestelde werkplan en doelstellingen;
  • Bijwonen van bijzondere activiteiten en evenementen (1x per maand);
  • Bijwonen van bestuursvergaderingen (iedere 2 weken);
  • Samen met het bestuur zorgdragen voor ontwikkeling, beheer en sociale samenhang in de wijk.

Hoeveel tijd kost het?

Het werk als bestuurslid kost tijd. Hoeveel tijd? Dat is aan jezelf! Als wijkorganisatie vinden wij het belangrijk dat de Hilversumse Meent een fijne wijk blijft om in te wonen, waar zowel jong als oud zich thuis voelt. Als bestuurslid geef je hier zelf invulling aan. Uiteraard zijn er taken waar jij je als bestuurslid aan committeert, zoals het (zoveel mogelijk) bijwonen van speciale evenementen, deelnemen aan commissie- en bestuursvergaderingen en andere verantwoordelijkheden. Ter indicatie: onze huidige bestuursleden besteden hier tussen de 5-10 uur per week aan, afhankelijk van de drukte en de portefeuille.

Wat staat er tegenover?

Je mag je inzetten als vrijwilliger binnen een stichting van een geweldige wijk EN je houd je bezig met de ontwikkelingen, initiatieven en het beleid binnen onze wijk! Daarnaast word je uitgenodigd voor de vele activiteiten, evenementen, maandelijkse BijnaWeekendBorrels en de jaarlijkse vrijwilligersavond. Gezellig!

Nog meer weten over ons of jouw nieuwe rol?

Kijk op onderstaande website of neem contact op met de voorzitter of andere leden van het bestuur van de stichting:

Website: https://hilversumsemeent.nl/over-shm
Voorzitter: voorzitter@hilversumsemeent.nl
Bestuur: bestuur@hilversumsemeent.nl

Hoe wordt je ons nieuwe bestuurslid?

Wil jij je graag inzetten voor de (Stichting) Hilversumse Meent? Zit ondersteunen, enthousiasmeren, organiseren en samenwerken in je bloed? Houd jij je graag bezig met alles wat er gebeurt in de wijk? Zet jouw verhaal op papier en stuur deze mee met jouw motivatie voor de rol van bestuurslid. Daar worden wij blij van! We zien jouw bericht graag verschijnen in het postvak van bestuur@hilversumsemeent.nl, waarna we contact met je opnemen.

Wil je weten wat wij doen met jouw gegevens? Kijk op https://hilversumsemeent.nl/privacy voor meer informatie. De uitvoering van de rol als bestuurslid is 100% vrijwilligerswerk en kent geen financiële compensatie.

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2023 Stichting Hilversumse Meent