Home > Activiteiten > Meent Cultureel > Babbeltrucs: een leerzame zondagmiddag in de Kr...

Babbeltrucs: een leerzame zondagmiddag in de Kruisdam

Babbeltrucs: een leerzame zondagmiddag in de Kruisdam

Op 21 Januari 2024 trakteerde toneelgroep 'Trap Er Niet In' de bezoekers in de Kruisdam op een scala aan babbeltrucs en andere methodes waarmee criminelen de argeloze oudere geld en spullen afhandig proberen te maken. Maar pas op...! Het zijn niet alleen de ouderen die slachtoffer worden van deze mensen die denken zonder veel inspanning rijk te kunnen worden.

Zeker ook door de steeds slimmere en bijna niet van echt te onderscheiden digitale methodes weten deze criminelen ook slachtoffers te maken onder de jongere bewoners van ons mooie land. 'Trap er niet in' toonde ons de mooie praatjes aan de deur waarmee dieven proberen binnen te komen ('laat ze niet binnen !!' en zo toch, zorg dan dat je zelf de deur dicht doet zodat er geen anderen naar binnen kunnen glippen en laat ze voor je uit lopen zodat je ziet wat ze doen) en monteer een goedgekeurde kierstandhouder op je deur. Geef nooit pinpas of -codes af, ook al lijken ze nog zo betrouwbaar, zijn ze van de bank of van de politie; vraag altijd om een echt legitimatiebewijs! Een badge kan iedereen maken! Ga ook telefonisch niet in op mensen die hulp aanbieden om een zogenaamd probleem met je rekening of met je computer te verhelpen. Verbreek de verbinding en bel desnoods zelf het bij jou bekende nummer van je bank om te checken. Klik niet op links in mailtjes om een 'gewonnen prijs' te krijgen of om in te gaan op één of andere andere smoes.

De 4 spelers van 'Trap er niet in' wisten veel situaties op soms hilarische maar altijd onderhoudende en informatieve wijze neer te zetten en ook aan te geven wat je in voorkomende situaties dan wél kan doen !!
Er werden veel vragen gesteld. De middag voorzag dus zeker in een behoefte en ook jongere mensen gaven aan ook weer wat opgestoken te hebben. In overleg met de gemeente wordt gekeken naar een mogelijk vervolg.

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent