Home > Welzijn & Zorg > Meentbewoners voor Meentbewoners

Meent bewoners voor Meentbewoners

Laat u helpen of help een handje!

Meentbewoners voor Meentbewoners  (MvM) is een georganiseerde vorm van burenhulp. De Stichting Hilversumse Meent  wil met MvM bevorderen dat bewoners van de Meent er zijn voor elkaar en dat wij in onze wijk een helpende hand toesteken aan mensen die dit nodig hebben.

Heeft u incidenteel hulp nodig bij een klusje in of om het huis of wilt u een uurtje gezelschap en heeft u in uw eigen netwerk geen mensen die dit kunnen doen? Dan helpen wij u graag. Om dit te kunnen realiseren hebben wij natuurlijk vrijwilligers uit de wijk nodig. Heeft u af en toe tijd en zin om iets voor een ander te betekenen? Meld u dan bij ons aan!

MvM koppelt vraag en aanbod op een zorgvuldige manier aan elkaar en wil wederzijdse verwachtingen goed afstemmen. Twee coördinatoren regelen dat voor u: Riny van den Broek en Ria Leurs.

Wilt u vrijwilliger worden?

Meentbewoners voor Meentbewoners wil graag mensen die willen helpen in contact brengen met mensen die hulp nodig hebben. Daarom zijn we op zoek naar Meentbewoners die iets voor andere Meentbewoners willen betekenen. Een handje helpen kan op allerlei manieren. Onderaan deze pagina leest u wat wij voor ogen hebben, maar we horen natuurlijk ook graag uw ideeën.

De MvM-coördinatoren verzorgen per klus de ‘matching’ tussen vraag en aanbod. Zij houden contact met vrijwilliger en aanvrager en checken of alles naar wens verloopt. Door deze manier van werken willen we de dienstverlening voor beide partijen plezierig laten verlopen. Natuurlijk zorgen we er ook voor dat de privacy van beide partijen zo goed mogelijk gewaarborgd is. Kwaliteit, betrouwbaarheid en privacy zijn belangrijk.

Voordat u als vrijwilliger aan de slag kunt, hebben we een gesprek om kennis te maken en om u te informeren hoe we werken. Ook horen we dan graag wat uw wensen zijn en voor welke activiteiten wij een beroep op u mogen doen. Het gaat om onbetaalde hulp. Voor eventueel gemaakte kosten (materiaal, gereden kilometers) regelen we een vergoeding.

Om welke klusjes en hulp gaat het?

Meentbewoners voor Meentbewoners bemiddelt bij kleine incidentele klusjes. Denk hierbij aan elektrawerk, vervoer, administratie, boodschappen, het vervangen van een lamp of een kraanleertje, een klusje in de tuin, maar ook aan een uurtje gezelschap, meegaan naar de huisarts of het ziekenhuis of samen met iemand een wandelingetje maken.

Bent u op zoek naar hulp? Wij helpen u graag!

Kunt u als jonge of oudere Meentbewoner wat hulp gebruiken bij praktische of administratieve aangelegenheden of bij klusjes? Misschien zoekt u een contact om iets samen te doen (doktersbezoek of samen naar de film, wandelen, etc.)? Of heeft u even vervoer nodig? Via Meentbewoners voor Meentbewoners (MvM) kunt u deze hulp aanvragen.

Dit kost niets. U vergoedt alleen de eventueel te maken kosten als materiaal of gereden kilometers. De hulp is niet onbeperkt: U kunt alleen iemand vragen iets voor u te doen als u dit niet zelf kunt doen door bijvoorbeeld een lichamelijke beperking of wanneer er in uw directe omgeving geen oplossing te vinden is. Ook moet het een klusje zijn waar u geen commercieel bedrijf voor kunt laten komen omdat de vraag te klein is of omdat u dit niet zelf kunt betalen.

Het gaat in het algemeen om kleine werkzaamheden of diensten die beperkt zijn in plaats, tijd en omvang en die binnen twee uur afgerond en niet structureel zijn. Uiteraard kunnen we geen garantie bieden dat we iemand kunnen vinden die de werkzaamheden voor u kan doen. Tijdig aanvragen, indien mogelijk, is belangrijk.

Na aanmelding neemt een van de coördinatoren van MvM contact met u op om de exacte vraag te bespreken. Vervolgens wordt uw vraag gekoppeld aan een vrijwilliger. Na afloopt controleren de coördinatoren of de klus naar tevredenheid is uitgevoerd.

U kunt zich aanmelden als aanvrager van een klus/activiteit of als vrijwilliger bij het Informatiepunt Welzijn & Zorg via telefoon 035 - 698 00 40, of bezoek het Informatiepunt op dinsdagmorgen tussen 10:00 en 12:00 uur. Via mail kan ook: mvm@hilversumsemeent.nl. Na aanmelding zal een van de coördinatoren contact opnemen om de aanvraag te bespreken en werkzaamheden te inventariseren.

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent