Home > Welzijn & Zorg > Welzijnsontmoeting

’t Praathuis: een welzijnsontmoeting in de Hilversumse Meent

Voor wijkbewoners die behoefte hebben aan meer sociale contacten. Voor wie al lange tijd in de Hilversumse Meent woont of sinds kort, omdat u niet uit Nederland komt. Voor mensen die elkaar graag in een kleinschalig gezelschap en een veilige omgeving willen ontmoeten.

Heeft u behoefte aan een vertrouwde en veilige plek om anderen te ontmoeten en samen dingen te doen? ‘t Praathuis in de Hilversumse Meent geeft u houvast en biedt naast gezelligheid ook een mix van activiteiten. Er is onder andere aandacht voor geheugenproblemen en de ontmoetingen helpen u om structuur aan te brengen in het leven van alledag. Hierdoor zult u zich beter, gezonder en actiever voelen.

Kom gewoon eens langs om te proberen of het wat voor u is!

Een prettige en veilige plek

Ouder worden is vaak leuk. Je hebt meer vrijheid, kunt vaker op pad en er is meer tijd voor familie en vrienden. Maar ouderdom komt helaas ook met gebreken en dat is minder leuk. Sommige ouderen krijgen last van vergeetachtigheid en het vaste dagritme kan verdwijnen. Misschien voelt u zich ook wel vaker alleen. Dat kan je onzeker maken en misschien wel minder gelukkig. Of u zoekt meer aansluiting bij andere wijkbewoners.

Het is dan fijn om te weten dat er in de wijk een gezellige en veilige plek is waar u makkelijk terecht kunt. Op vaste tijden, waardoor er weer regelmaat in de week komt. Waar u buurtgenoten kunt ontmoeten, waar u zich kunt vermaken en een gesprek kunt voeren. En waar een deskundige en ervaren professional is waarmee u kunt praten.

Begeleiding en deskundigheid

Bij de laagdrempelige welzijnsontmoeting van ’t Praathuis in de Hilversumse Meent, werken geschoolde vrijwilligers onder leiding van een professional. Deze professional ondersteunt de vrijwilligers en zorgt ‐samen met u‐ voor de activiteiten.

‘t Praathuis is er ook voor partners of mantelzorgers. U kunt er terecht voor een luisterend oor en advies. Desgewenst organiseren we lotgenotencontact of themabijeenkomsten.

Ontspannen en actief

Natuurlijk is het bij ‘t Praathuis vooral gezellig en ontspannend. Met de benen omhoog op de bank, een filmpje kijken of muziek luisteren. Verder zijn er allerlei leuke activiteiten, onder meer gericht op fitheid en vitaliteit. Ook zijn er activiteiten die het geheugen en concentratievermogen versterken of helpen bij sociale contacten. Veel is mogelijk. Voorop staat dat bezoekers zelf (kunnen) kiezen wat ze willen doen.

Wanneer?

’t Praathuis is drie dagen per week open. U bent van harte welkom (ook om eens te proberen) op:

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
   9:00-16:00 uur – lunchoptie 12:30-13:30 uur
   9:00-16:00 uur – lunchoptie 12:30-13:30 uur
   9:00-16:00 uur – lunchoptie 12:30-13:30 uur
   9:00-16:00 uur – lunchoptie 12:30-13:30 uur

De invulling van de lunch is naar eigen wens. U kunt zelf meegaan om de boodschappen te halen en helpen bij de bereiding.

Kosten en vervoer

De eigen bijdrage bedraagt € 3,00 voor koffie en thee (onbeperkt) en € 2,00 voor de lunch (optioneel). Dus € 5,00 voor de hele dag. U kunt eventueel gratis komen kennismaken. Een introducé meenemen (partner, bekende of buurvrouw/‐man) kan ook. Komt u de eerste keer liever niet alleen? Neem dan iemand mee.

Weet u niet hoe u naar ‘t Praathuis kunt komen? Wij denken hierin graag met u mee. U kunt een WMO‐taxi gebruiken of, als die beschikbaar is, samen met een vrijwilliger komen lopen. Als het noodzakelijk is en niet anders kan, proberen we te organiseren dat u van huis wordt opgehaald.

Contact

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent