Home > Welzijn & Zorg > Welzijnsontmoeting

Welzijnsontmoeting in de Hilversumse Meent

Voor oudere wijkbewoners die elkaar graag in een kleinschalig gezelschap en een veilige omgeving willen ontmoeten.

Hebt u behoefte aan een vertrouwde en veilige plek om anderen te ontmoeten en samen dingen te doen? De voorziening Welzijnsontmoeting in de Hilversumse Meent geeft u houvast en biedt naast gezelligheid ook een mix van activiteiten. Er is aandacht voor geheugenproblemen en de ontmoetingen helpen u om structuur aan te brengen in het leven van alledag. Hierdoor zult u zich beter, gezonder en actiever voelen.

Kom gewoon eens langs om te proberen of het wat voor u is!

Een prettige en veilige plek

Ouder worden is vaak leuk. Je hebt meer vrijheid, kunt vaker op pad en er is meer tijd voor familie en vrienden. Maar ouderdom komt ook met gebreken en dat is minder leuk. Sommige ouderen krijgen last van vergeetachtigheid en het vaste dagritme kan verdwijnen. Misschien voelt u zich ook wel vaker alleen. Dat kan je onzeker maken en misschien wel minder gelukkig.

Het is dan fijn om te weten dat er in de wijk een gezellige en veilige plek is waar u makkelijk terecht kunt. Op vaste tijden, waardoor er weer regelmaat in de week komt. Waar u buurtgenoten kunt ontmoeten, waar u zich kunt vermaken en een gesprek kunt voeren. En waar een deskundige en ervaren professional is waarmee u kunt praten.

Begeleiding en deskundigheid

Bij de laagdrempelige Welzijnsontmoeting in de Hilversumse Meent werken geschoolde vrijwilligers onder leiding van een professional van Versa Welzijn. Deze professional ondersteunt de vrijwilligers en zorgt ‐samen met u‐ voor de activiteiten.

Voor partner en mantelzorger

Welzijnsontmoeting is er ook voor partners of mantelzorgers. U kunt er terecht voor een luisterend oor en advies. Desgewenst organiseren we lotgenotencontact of themabijeenkomsten.

Ontspannen en actief

Natuurlijk is het bij Welzijnsontmoeting vooral gezellig en ontspannend. Met de benen omhoog op de bank, een filmpje kijken of muziek luisteren. Verder zijn er allerlei leuke activiteiten, onder meer gericht op fitheid en vitaliteit. Ook zijn er activiteiten die het geheugen en concentratievermogen versterken of helpen bij sociale contacten. Veel is mogelijk. Voorop staat dat bezoekers zelf (kunnen) kiezen wat ze willen doen.

Wanneer?

We hebben bij Welzijnsontmoeting drie dagdelen beschikbaar, inclusief lunchmogelijkheid. U bent op de volgende dagdelen van harte welkom (ook om eens te proberen):

  • Maandagmorgen 9.30‐12.30 uur ‐ lunchoptie 12.00‐13.00 uur.
  • Woensdagmorgen 9.30‐12.30 uur ‐ lunchoptie 12.30‐13.30 uur.
  • Woensdagmiddag 13.30‐16.30 uur ‐ lunchoptie 12.30‐13.30 uur.

De invulling van de lunch is naar eigen wens. U kunt zelf meegaan om de boodschappen te halen en helpen bij de bereiding.

Kosten en vervoer

  • De eigen bijdrage is € 3,00 per dagdeel, € 2,00 voor de lunch en 8,00 voor de hele dag. De eigen bijdrage is € 3,00 per dagdeel, 2,00 voor de lunch en € 8,00 dus voor de hele dag. U kunt eventueel gratis komen kennismaken. Een introducé meenemen (partner, bekende of buurvrouw/‐man) kan ook. Komt u de eerste keer liever niet alleen, neem dan iemand mee.
  • Weet u niet hoe u naar Welzijnsontmoeting kunt komen? We denken graag met u mee, maar kunnen niets garanderen. U kunt een WMO‐taxi gebruiken of, als die beschikbaar is, samen met een vrijwilliger naar de O&D‐ruimte lopen. Als het noodzakelijk is en niet anders kan, proberen we te organiseren dat u van huis wordt opgehaald.

Contact

  • Telefonisch op nummer: 06-33142675
    Tijdens de openingstijden (maandag 09:30 - 13:00 uur en woensdag van 9:30 - 16.30 uur) 
Het belangrijkste nieuws, evenementen èn wijkblad als eerste ontvangen?
MELD JE NU AAN!
© 2022 Stichting Hilversumse Meent