Home > Activiteiten > Meent Cultureel > Diamanda La Berge Dramm ontvangt Keep-an-Eye Pr...

Diamanda La Berge Dramm ontvangt Keep-an-Eye Productieprijs

Diamanda La Berge Dramm ontvangt Keep-an-Eye Productieprijs

De jaarlijkse Keep an Eye Productieprijs is in het leven geroepen om jonge creatieve makers in staat te stellen hun eigengereide artistieke ideeën en ambities tot leven te wekken. Met het geldbedrag kunnen zij een nieuwe, complete podiumproductie ontwikkelen die tijdens het Festival Wonderfeel in première gaat en daarna langs andere festivals toert.

Muziek staat daarin centraal, maar daarnaast wordt van de winnaar verwacht een samenwerking aan te gaan met andere (kunst)disciplines. Diamanda heeft voor haar productie een samenwerking opgezocht met decorontwerper Ascon de Nijs en modeontwerpers van Maison the Faux. Financieel wordt de prijs mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation, Wonderfeel faciliteert en ondersteunt de winnaar tijdens het proces en de uitvoering.

Diamanda Dramm (1991) bracht al op dertienjarige leeftijd de compositie 'Raadsels' van Louis Andriessen in het Concertgebouw in première voor de opening van het Holland Festival in 2005. Diamanda groeide op tussen hoofdrolspelers uit de Nederlandse klassieke, avant-garde en improvisatiescene, wat doorwerkt in haar eigen concerten.
In April 2018 won Diamanda de Dutch Classical Talent Tour & Award als eerste solo-strijker ooit. Recent trad zij op als solist met het Metropole Orkest en maakte een solotour door Nederland voor Club Cross-Linx. Zij werkte mee aan een publicatie van nieuwe concert-etudes die speciaal voor haar zijn geschreven door Garth Knox. Diamanda is mede-founder van Splendor Amsterdam, een collectief van 50 musici die een eigen werkplaats en podium beheren.
Haar nieuwe productie zal tijdens Wonderfeel 2019 op het podium Ongehoord in première gaan en staat daarna onder andere op Gaudeamus Muziekweek, het Canadese festival Music on Main en het Italiaanse MittelFest.

 

 

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent