Home > Activiteiten > Meent Cultureel > Het Utrechts Requiem speelde Kanaries: Verhalen...

Het Utrechts Requiem speelde Kanaries: Verhalen over Veerkracht

Het Utrechts Requiem speelde Kanaries: Verhalen over Veerkracht

Zaterdagavond 13 januari '24 vertelden moedige, krachtige mensen hun levensverhaal over vallen en opstaan met behulp van tekst en muziek bij ons in de Kruisdam. Ellen Blom, 'geweten' en artistiek leider van het Utrechts Requiem, had zich verwonderd over het feit dat verhalen van mensen die vanuit 'normale' situaties de 'top' bereiken veelvuldig worden verteld maar zelden die over mensen die vanuit een uitzichtloze positie zich naar een 'normaal' bestaan weten te worstelen. Daar wilde ze iets aan doen.

Over en met mensen uit deze laatste groep gaat de voorstelling Kanaries: mensen die vaak buiten hun schuld zodanig in fysieke en/of psychische problemen komen dat ze geen uitweg meer zien, aan de drugs raken, het leven niet meer zien zitten, e.d. , maar toch, vaak met hulp, maar altijd door eigen kracht en moed zich daaraan weten te ontworstelen. Met hen en op basis van hun verhalen en ervaringen, verteld in speciaal hiervoor gemaakte teksten en muziek.

De voorstelling heet Kanaries, naar analogie van de kanaries die in de mijnbouw werden gebruikt om te waarschuwen voor gevaar/gas. Deze voorstelling wil met haar boodschap ons ook laten nadenken over hoe we onze maatschappij hebben ingericht, hoe we met elkaar omgaan en al of niet naar elkaar omzien.
Tijdens de voorstelling was de zaal muisstil, zeker ook uit respect voor de mensen die hun verhaal op deze wijze over het voetlicht durfden brengen; een verhaal van tegenslag, kracht en moed waar de bezoekers diep van onder de indruk waren.

De teksten, composities, zangers en musici droegen hier op hun eigen manier op essentiële wijze aan bij.
Het was een prachtige avond waarbij na afloop nog veel werd nagepraat.

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent