Home > Activiteiten > Meent Cultureel > Impressie van 'Go Vote!' en 'Spreekwoorden en z...

Impressie van 'Go Vote!' en 'Spreekwoorden en zegswijzen'

Impressie van 'Go Vote!' en 'Spreekwoorden en zegswijzen'

Afgelopen zaterdagavond 13 april verzorgden de enthousiaste meiden Sophie en Iris van Keijser&Does voor de pauze een schitterende opvoering van de eenakter 'Go Vote!'. Bespiegelingen van de beide dames achter de tafel van een stemlokaal terwijl ze wachten tot de laatste stemmer eindelijk tot een besluit kan komen en het hokje wenst te verlaten, zijn de ingrediënten voor enerzijds hilarische momenten maar anderzijds ook diepzinnige gedachten die ook het publiek aanzetten tot nadenken.
Na de pauze verzorgde Rien van den Broek een lezing die ons inzicht gaf in oorsprongen betekenis van spreekwoorden en zegswijzen. Daarbij vertelde hij over de 'Catsiaanse' spreekwoorden maar ook over meer moderne ontwikkelingen op dit gebied. Dit alles gelardeerd met veel serieuze en humoristische voorbeelden waarbij de zegswijzen die vaak lokaal tussen dorpen en bevolkingsgroepen onderling worden gebezigd tot veel hilariteit aanleiding waren.
Al met al een combinatie van bijzondere, leuke en leerzame voorstellingen dat volgens het enthousiaste publiek zeker voor herhaling vatbaar is. 
 

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent