Home > Activiteiten > Meent Cultureel > It Takes Two maakte 17 februari 2024 verrassend...

It Takes Two maakte 17 februari 2024 verrassend mooie muziek

It Takes Two maakte 17 februari 2024 verrassend mooie muziek

It takes Two maakte zondagmiddag 17 februari 2024 verrassend mooie muziek in de Kruisdam.
Met een wat ongebruikelijke combinatie van alt- en sopraansaxofoon (Marlon Valk) met accordeon (Lieke op 't Roodt) speelden beide dames prachtige stukken van bekende en minder bekende componisten. It Takes Two speelt inmiddels een jaar met elkaar en zijn al zeer goed op elkaar ingespeeld.

Bekend zijn natuurlijk stukken als Oblivion (piazzzolla), Siciliana (Bach) en The Old Castle (Moessorgski) maar ook twee stukken (Brehme en Anantango) van Gorka Hermosa werden prachtig uitgevoerd. Evenals een aantal korte Roemeense dansen van Bela Bartók die zelf voor saxofoon en accordeon waren gearrangeerd.

Daarnaast brachten de dames ieder een solo stuk ten gehore: 3 stukken uit de Kammersuite van Solotarjov door Lieke op de accordeon en Bab Boujloud van Jean Charles Richard door Marlon op altsax. Bij dit laatste wat modernere stuk gebaseerd op Marokkaanse klanken paste Marlon op virtuose wijze technieken toe op de saxofoon die de bezoekers nog niet eerder gehoord hadden. Uiteraard vroeg dit alles om uitleg waar deze topmusici graag toe bereid bleken.

Met andere woorden we hebben een geweldige middag gehad waar iedereen enorm van heeft genoten. Degenen die, om welke goede reden dan ook, dit concert niet hebben kunnen bijwonen, hebben echt iets gemist! Maar...de dames komen graag nog een keer terug dus wellicht komt er nog een nieuwe kans...

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent