Home > Activiteiten > Meent Cultureel > RED! in de Kruisdam groot succes!

RED! in de Kruisdam groot succes!

RED! in de Kruisdam groot succes!

Zaterdagavond 9 oktober konden we dan eindelijk weer van start met onze voorstellingen van Meent Cultureel. En wat een schitterende start mochten we beleven.

RED! trapte af met prachtige, op de New Orleans mix van allerlei jazz-stromingen gebaseerde muziek. Ze speelden nummers van hun laatste album NOLA (New Orleans LouisianA). Op verzoek van het publiek legde Ellister van der Molen (trompet en flugelhorn) uit waar de naam 'RED!' vandaan komt. Dat komt niet van 'Jezus red!' of 'Red de zeehond' maar gewoon van het Engelse 'red': ROOD dus; de kleur van het vorige hammondorgel van organist Bob Wijnen.

Samen met slagwerker Sander Smeets en Matthias Van den Brande maakten ze er een prachtige avond van met verrassende arrangementen van bekende en minder bekende nummers. Uitbundige songs werden afgewisseld met dromerige nummers zoals Sola. Het publiek was enthousiast en klapte de handen RED! bij schitterende solo's van alle vier de musici. Een speciale vermelding verdient Matthias hier toch nog een keer.

Ellister memoreerde tijdens de voorstelling dat ze hem tijdens de finale van de Dutch Jazz Competition 2020 al 'gespot' had. Twee dagen vóór het optreden in de Kruisdam bleek de vaste saxofonist van de band nog in Amerika te moeten blijven en heeft ze Matthias gevraagd in te vallen. Dat deed hij dan ook met verve vrijwel zonder voorbereiding en zonder ooit eerder met deze band gespeeld te hebben. Dat was niet te horen!! Wat een prachtige musici!

Iedereen was laaiend enthousiast, inclusief de musici zelf. Hopelijk zien we hen weer een keer terug bij ons in de Kruisdam!

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent