Utrechts Requiem

Utrechts Requiem

Op 26 februari kreeg een grote groep bezoekers iets bijzonders te zien, Utrechts Requiem. Mooie muziek, prachtige zang en bijzondere verhalen werden omgetoverd tot een prachtig geheel.  

Voor de muziek zorgden Lars Wouters van den Oudenwijzer (klarinet), Heleen Hulst (viool), Miriam Overlach (harp) en Timor Rosler (cello). De zangers waren Yvonne Kok, Ingrid Nugteren, Jeroen Spitteler en Jonathan Ploeg. De muziek werd speciaal voor dit optreden geschreven door hedendaagse Nederlandse componisten. Tussen de muziek door kwamen mensen hun verhaal vertellen, mensen die het geluk niet mee hadden maar met kracht er toch bovenop kwamen. Zo was er Lisa die last heeft van haar autisme en zich daardoor eenzaam voelde en in een depressie terecht kwam. Maar ze weet dat ze uiteindelijk op de goede plek terecht zal komen. Of Saph die in haar eerste levensjaren ernstige fysieke problemen had en opgroeide in een gezin waar sprake was van misbruik en geestelijke en lichamelijke mishandeling. Ze raakte verslaafd en zwaar depressief. Ze is nu 38 jaar en kon voor het eerst haar verjaardag vieren zoals iedereen. Ze is sociaal betrokken en actief in de lokale politiek en zo probeert ze haar eigen leven en ook dat van anderen elke dag een stukje mooier te maken.

De combinatie van mooie muziek en zang met die harde levensverhalen maakte dit tot een bijzondere middag. Alle aanwezigen kregen iets mee om over na te denken.

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent