Home > Activiteiten > Agenda > Meent cultureel Programma

Meent cultureel

Alle hieronder vermelde activiteiten zijn onder voorbehoud.

8 juni 20:00 uur
Mooche - A capella zang

Two is company, three is a crowd, six is… Mooche!

In 2019 was vocal group Mooche al eens te gast bij Meent Cultureel. Voor wie het toen gemist heeft: de drie dames en drie heren van Mooche vormen samen een band, maar dan zonder instrumenten: ze gebruiken alleen hun eigen stemmen.

Het repertoire bestaat uit a capella pop- en jazznummers afgewisseld met prachtige ballads, uiteenlopend van Ed Sheeran tot Bart Peeters en van Anouk tot Amy Winehouse. Bijna alle nummers zijn speciaal bewerkt voor Mooche, want de groep heeft (heel luxe!) twee arrangeurs in hun midden.

Met hun unieke mix van Belgische, Ierse en Nederlandse stemmen staat Mooche garant voor een optreden vol mooie, grappige en soms zelfs ontroerende vocale muziek. Ingrid de Visser, Anne Conneely, Mariska de Bruijn, Roeland Van Rooy, Marty van der Staak en Filip Henderieckx kijken er naar uit het publiek te trakteren op een avond vol vocale verrassingen.

Datum   Zaterdag 8 juni
Zaal open   19:30 uur
Aanvang   20:00 uur
Entreeprijs   €5,00 p.p.
Locatie   Wijkcentrum de Kruisdam
16 juni 14:30 uur
Barok langs de Vecht - klassiek

Een belangrijke inspiratiebron voor de naam “Barok langs de Vecht” is de Vechtstreek met zijn overvloed aan monumentale landhuizen en andere herinneringen uit de late 17e en de 18e eeuw.

In de 18e eeuw was juist Amsterdam hét Europees centrum van muziekdruk en muziekhandel. Dáár werd Nederlandse muziek uitgegeven, maar ook muziek van vele illustere buitenlandse beroemdheden. Verder was Nederland een trekpleister voor buitenlandse musici die de Nederlandse kooplieden kwamen onderhouden met hun kunst. De Amsterdamse grachtenpanden stonden dan ook vol met muziekinstrumenten. In vrijwel ieder herenhuis was wel een clavecimbel en een kabinetorgel te vinden. Verder waren met name strijkinstrumenten, hobo's, fagotten en fluiten wijdverbreid.

Amsterdamse kooplieden zochten verpozing buiten de stad. Daartoe lieten ze de meest prachtige buitenplaatsen bouwen, bij voorkeur langs de Vecht. Teneinde ook hier voldoende ’geamuseerd’ te worden zullen de muziekinstrumenten vast ook hier mee naartoe genomen zijn. Door onze muziekuitvoeringen willen we de belangstelling voor de muziek uit het verleden koesteren en stimuleren. Daarvoor is er maar één mogelijkheid: deze muziek spelen.

Tijdens de concertuitvoeringen geven we steeds informatieve, educatieve toelichtingen over de gespeelde muziek. De toelichtingen zijn erop gericht de concertbezoekers nòg meer luisterplezier te bezorgen. Het programma dat Barok langs de Vecht zondagmiddag 16 juni in de Kruisdam ten gehore gaat brengen bestaat uit werken van W.A. Mozart: Fantasie nr.2 in f-klein bewerkt voor 4-handig piano en het Kwintet in Es-groot en van Beethoven ook het Kwintet in Es-groot.

Uitvoerenden: Eva Elgeti, hobo; Erica Langereis, klarinet; Ietsje Bontekoe, hoorn; Dennis Claasen, fagot, Annet Middelbeek, piano en Willem Poot, piano.

Datum   Zondag 16 juni 
Zaal open   14:00 uur
Aanvang   14:30 uur
Entreeprijs   €5,00 p.p.
Locatie   Wijkcentrum de Kruisdam
Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent