Home > Activiteiten > Agenda > Meent cultureel Programma

Meent cultureel

Alle hieronder vermelde activiteiten zijn onder voorbehoud.

17 september 14:30 uur
Hanneke Rouw - Chello

Hanneke Rouw speelt de Suites III en IV van J.S. Bach

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument. Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getourd met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev. Vanwege het succes van deze tournee is Hanneke Rouw dit seizoen nogmaals op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland.

Bij ons in de Kruisdam zal ze de Suites nummer III en IV van Johann Sebastian Bach spelen.

Locatie: Wijkcentrum de Kruisdam
Entree € 5,-- p.p.
Aanvang: 14:30 uur
Zaal open: 14:00 uur

23 september 12:00-17:30 uur
Meent Cultureel Muziek Festival

Na een succesvolle eerste editie in 2022 opent Meent Cultureel het nieuwe seizoen in de Hilversumse Meent wederom met een fantastisch  muziekfestival op het Wieltjesplein. Er komen 3 totaal verschillende bands dus voor ieder wat wils en vooral… veel plezier en gezelligheid:

  • Om 12.00 uur starten Boris van der Lek and the JazzFluencers met lekker swingende jazz; een ode aan de muziek en sound van de jazzlegendes Ben Webster en Harry ‘Sweets’ Edison.
  • Om 14.00 uur volgt Fritzqo, de coverband uit Almere die pop- en rocknummers spelen van de jaren 80/90 tot heden.
  • We eindigen de middag vanaf 16.00 uur met de warme (of hete?) Afrikaanse klanken van Wendy Kimani and the Congo Beachclub die eerder dit jaar de Kruisdam al op zijn kop hebben gezet.

Het belooft weer een geweldige middag te worden. Uiteraard is er eten en drinken te krijgen en zal de IJSBROMMER aanwezig zijn. De toegang is GRATIS. Consumpties reken je af met festivalmuntjes die uitsluitend met PIN aan de kassa verkrijgbaar zijn. Ook aan de kinderen is gedacht met 2 prachtige attracties.

We hopen jullie in groten getale te mogen verwelkomen bij deze mooie buitenactiviteit van Meent Cultureel: Ad, Fred, Paul en Sybrand

7 oktober 20:00 uur
Cajan Witmer / Anne Zwaga

Cajan Witmer - piano & Anne Zwaga - Saxofoon

Jazz & Poetry

Met het programma “Broos” brengen saxofonist Anne Zwaga en pianist Cajan Witmer een unieke voorstelling met uitsluitend eigen muziek en teksten. Cajan en Anne vinden elkaar in lyrische melodieën waarin de saxofoon en de piano met elkaar lijken te versmelten.Tekst brengt de luisteraar in de sfeer van de muziek en vice versa. Er is ruimte om te fantaseren, dóór te denken en om te lachen. Zang komt als element van verrassing en brengt je nog dichter bij de muziek. Een luisteraar schreef over de voorstelling: “…….alsof er een gedichtje in je hart kruipt.”

Cajan Witmer, pianist

Soepel glijden zijn vingers over het klavier en halen het beste uit alle toetsen van zijn piano. Cajan staat bekend om zijn fijnzinnige touch. Hij koppelt een fantastische speeltechniek aan een maximale muzikale expressie. De afgelopen 25 jaar speelde Cajan op diverse podia in binnen- en buitenland en uiteraard al eerder bij ons in de Kruisdam !!
Cajan Witmer is zowel actief als solo artiest als met zijn trio, het Witmer Trio. Daarnaast speelde en speelt hij met diverse bands en artiesten. Een greep: zanger Ingram Washington (USA, jazz) , de saxofonisten Hans Dulfer, Wouter Kiers en Rinus Groeneveld, zangeres Lilian Vieira (Brazilië) en Lils Mackintosh etc.

Anne Zwaga, saxofonist

Anne Zwaga, creatief brein achter Blau Hynder, gepassioneerd theatermaker, muzikant en acteur. Met Blau Hynder timmert hij al heel wat jaartjes aan de culturele weg. Zijn vuur ontsteekt als hij verschillende kunstdisciplines in het theater bij elkaar weet te brengen. De wortels van Anne liggen in de jazz- en popmuziek. Hij heeft zich in de loop van de tijd verbreed binnen de lichte muziek en een voor hem nieuwe muzikale taal ontwikkeld door zich te verdiepen in geprogrammeerde grooves in combinatie met akoestische instrumenten en elektronische apparatuur.

Wijkcentrum de Kruisdam
Toegang: 5 euro
Aanvang: 20:00 uur
Zaal open: 19:30 uur

15 oktober 14:30 uur
Common Commotion

Ons eigen Meent koor

29 oktober 14:30 uur
The Radio Town Jazzband - Swingen met classic jazz

Elke eerste zondagmiddag van de maand van half drie tot half zes!

Ook in 2023 komt de Radiotown Jazzband weer bij ons optreden! En net als de vorige keren swingen ze weer dat het een lieve lust is.

Wijkcentrum de Kruisdam
Toegang: 5 euro
Aanvang: 14:30 uur
Zaal open: 14:00 uur

11 november 20:00 uur
Unicorn- Ierse folk- en swingband

Wijkcentrum de Kruisdam
Toegang: 5 euro
Aanvang: 20:00 uur
Zaal open: 19:30 uur

19 november 14:30 uur
De Gooise Operette

(Meezing)stukken uit operettes

Wijkcentrum de Kruisdam
Toegang: 5 euro
Aanvang: 14:30 uur
Zaal open: 14:00 uur

3 december 14:30 uur
The Radiotown Jazzband - Swingen met Classic jazz

Elke eerste zondagmiddag van de maand van half drie tot half zes!

Ook in 2023 komt de Radiotown Jazzband weer bij ons optreden! En net als de vorige keren swingen ze weer dat het een lieve lust is.

Wijkcentrum de Kruisdam
Toegang: 5 euro
Aanvang: 14:30 uur
Zaal open: 14:00 uur

9 december 20:00 uur
Arie Vuyk - Cabaret

Wijkcentrum de Kruisdam
Toegang: 5 euro
Aanvang: 20:00 uur
Zaal open: 19:30 uur

17 december 14:30 uur | Nuala McKenna - Cello
Het belangrijkste nieuws, evenementen èn wijkblad als eerste ontvangen?
MELD JE NU AAN!
© 2023 Stichting Hilversumse Meent