Home > Activiteiten > Agenda > Meent cultureel Programma

Meent cultureel

Alle hieronder vermelde activiteiten zijn onder voorbehoud.

24 april 14:30 uur
Luna De Mol (viool) en Samuel Van de Velde (piano)

Luna De Mol (°2002) speelt viool vanaf haar 4de jaar. Op 12 jaar werd zij toegelaten op de Sweelinck Academie voor Jong Talent. Zij kreeg les van Prof. Coosje Wijzenbeek uit Hilversum. Op 15 jaar kreeg ze een plaats in de klas David Taken0 (Eugène Ysaÿe International Chair of Violin) en aan de Guildhall School of Music and Drama (Londen). Hier begon ze ook in 2019 aan haar bachelor. Zij won verschillende wedstrijden zoals de VLAMO competitie (2012), het Breughel Concours (2014), het Internationaal Grumiaux Concours (2016) en de Dutch National Violin Competition (2018). In juni 2018 was ze uitgenodigd voor een exclusieve masterclass met Renaud Capuçon in het kasteel van Versailles. Zij speelde met vele internationaal bekende solisten zoals bv. Janine Janssen. Zij trad oa op in de Koningin Elisabeth Muziek Kapel in Waterloo, het Koninklijk Concertgebouw, Tivoli Vredenburg en het Grachtenfestival.  Ook was ze reeds twee maal gast bij Podium Witteman.

Samuel Van de Velde (°1998) is de jongste in een gezin van vier muzikale broers. Hij begon piano te spelen op 6 jaar. Hij won op jonge leeftijd al enkele prijzen waaronder Cantabile, de Nationale Pianowedstrijd Cavaine te Namen en Rotary Breughel wedstrijd. Op 10 jarige leeftijd werd hij toegelaten aan de Koningin Elisabeth Muziekkapel. Daar volgde hij masterclasses bij Jean-Claude Vanden Eynden en Dimitri Bashkirov. In 2015 behaalde hij de 1ste prijs op de Belfius-Classics wedstrijd waardoor hij mocht optreden in de Muntschouwburg in Brussel. Momenteel volgt hij les aan het conservatorium in Brussel en bij Jean-Claude Vanden Eynden in de school Eduardo Del Pueyo.

Deze geweldige musici spelen voor ons muziek van Mozart, Beethoven, Spohr en Ravel.

Wijkcentrum de Kruisdam
Entree € 5,-
Aanvang 14.30 uur
Zaal open om 14.00 uur 

1 mei 14:30 uur
The Radiotown Jazzband Swingen met Classic jazz

 

Elke eerste zondagmiddag van de maand van half drie tot half zes!

 

Op 1 mei én op 29 mei 2022 komt de Radiotown Jazzband weer bij ons optreden en net als de vorige keren swingen ze weer dat het een lieve lust is.

Wijkcentrum de Kruisdam
Toegang: 5 euro
Aanvang: 14:30 uur
Zaal open: 14:00 uur

7 mei 19:30 uur
Swingorkest Eemjazz viert haar 41-jarig bestaan

Dit jaar speelt Eemjazz alweer 41 jaar de sterren van de hemel en willen dat graag bij en met ons komen vieren in de Kruisdam. We hebben hen al diverse keren bij ons mogen begroeten en steeds werd het een groot feest.NSA325-V2publicMijn documentenSybrandMeent Cultureel2022Eemjazz´┐Ż23 Eemjazz 2015 hele foto.jpg

Op 5 mei 1981 trad het swingorkest Eemjazz voor het eerst op bij Moeke Spijkstra in Blaricum. (waarschijnlijk hebben ze toen voor Moeke gekozen omdat de Kruisdam nog niet bestond ;-) red.). Het werd een feest en daarna werden ze regelmatig gevraagd in café’s, restaurants, op vernissages, jazzfestivals, jazz-clubs, privépartijen, culturele evenementen enz.

Het repertoire was breed en is dat steeds gebleven: swing, latin, ballads, hits van alle tijden en ook veel 50/60er jaren; ze spelen wat ze leuk vinden. Een greep uit de songs die ze zoal ten gehore brengen:

 • Oh. Lady be Good,  C’Est si Bon
 • You are the One For me Formidable
 • Lili Marleen
 • Only You
 • You’ve got me Singing the Blues
 • When you Smile
 • Dance me to the End of Love
 • You’ve got a Fine Brown

Ze laten zich inspireren door zowel oudere als jongere componisten/songwriters: 

 • Fats Domino (Blueberry Hill)
 • Louis Prima (Jamabalaya, Buona Sera)
 • The Everly Brothers (Bye Bye Love)
 • Guy Mitchell (Singing The Blues)
 • Madeleine Peyroux (J’ai Deux Amours
 • Dance Me To The End Of Love
 • Walking After Midnight) en The Animals (The House Of The Rising Sun).

De band bestaat uit:

 • Peter Ivan                -    cornet, sopranino blokfluit
 • Frits Armbrust         -    klarinet/saxen
 • Hansje Armbrust     -    gitaar/zang
 • Hans Rombouts      -    contrabas
 • Peter den Boer       -    drums/zang/presentatie.

De voorstelling begint om 20.00 uur; de zaal is open vanaf 19.30 uur. 

Kaarten à 5 euro aan de zaal. Bij voorkeur per pin.

14 mei 20:00 uur
De Andersons - Theaterconcert in de geest van Astrid Lindgren

Het Zweeds-Nederlandse kleinkunstduo De Andersons heeft een voorstelling voor jullie in petto met een titel vol hoop. Ze brengen namelijk ‘Een mooiere wereld’, een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van de vrijgevochten Zweedse schrijfster Astrid Lindgren.

De Andersons worden geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Na een succesvolle voorstelling met Arjen Lubach, brengen ze nu ‘Een mooiere wereld’, met prachtige teksten van de bejubelde en met Griffels bekroonde schrijver Sjoerd Kuyper.

Hoe maken we de wereld mooier?

Hoe blijf je een levenskunstenaar als je voortdurend struikelt over doemscenario's? In ‘Een mooiere wereld’, vertellen en zingen De Andersons over het ontstaan en het groeien van hun liefde, tot die te groot werd voor twee en ze hun kleine Noah Ramses op de wereld zetten. En met hem kwamen de grote vragen. Hoe kunnen we de wereld een beetje mooier maken? En wat voor mensen moeten we zijn of worden om dat te kunnen?

Te rade bij de wijze en vrijgevochten Zweedse schrijfster Astrid Lindgren

De Andersons gaan te rade bij Astrid Lindgren, de enige echte koningin die Zweden ooit heeft gehad, die tijdens haar leven duizenden kinderen en volwassenen troost en moed schonk en daarmee na haar dood niet is opgehouden. Haar geest zwiert nog rond en plant wijze en opstandige sprookjes in de hoofden van mensen die op zoek zijn naar wat werkelijk van waarde is. Een loodzware voorstelling? Nee. Veel vaker dan je zou vermoeden wordt er uitbundig gelachen. En omdat er in ‘Een mooiere wereld’ geen woord wordt gelogen, vertellen De Andersons niet alleen hun verhaal, maar dat van ons allemaal: van jonge ouders, grootouders, van iedereen die ooit kind is geweest.

'Een mooiere wereld' is niet alleen een zoektocht naar een mooiere wereld, het ís een mooiere wereld. Eén waarin je je kunt onderdompelen en waaruit je geïnspireerd en gelouterd weer bovenkomt. Een prachtig en ontroerend avontuur.' - Katinka Polderman 

Meer informatie? Kijk op www.deandersons.nl.

De voorstelling begint om 20.00 uur; de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Kaarten à 5 euro aan de zaal. Bij voorkeur per pin.

Na de voorstelling is de bar nog open.

22 mei 14:30 uur
Pianist Caspar Vos speelt Mompou

De Catalaanse componist Frederic Mompou (1893-1987) is vooral bekend als miniaturist. Hij schreef korte, op improvisaties lijkende muziekstukken die als "delicaat" of "intiem" beschreven kunnen worden. In zijn eigen woorden was hij “een man van weinig woorden en een musicus van weinig noten.” Het Franse impressionisme en Erik Satie waren zijn voornaamste inspiratiebronnen. Dit heeft geresulteerd in een stijl met weinig uitwerkingen en waarin expressie vooral is geconcentreerd in kleine vormen. Mompou hield van ostinato-figuren, klokimitaties en een soort gedragen, meditatief geluid.

De Nederlandse pianist Caspar Vos (1988) speelt op zijn album Restart werk van deze bijzondere componist. Hij begon zijn pianostudie bij Frank Peters aan het ArtEZ Conservatorium. Hij vervolgde deze bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam en behaalde zijn masterdiploma cum laude. Vos gaf concerten in heel Europa en soleerde in pianoconcerten van Mendelssohn, Poulenc en Prokofjev. Regelmatig speelt hij samen met musici van het Koninklijk Concertgebouworkest. Voor de Dutch Classical Talent Award speelde hij zijn unieke ‘programma zonder programma’ en won de talentprijs.

Zijn debuutalbum Ego, met werken van Nikolaj Medtner, werd zowel in binnen- als buitenland geprezen. Zo kreeg de cd een lovende recensie in Gramophone en een 10 in Luister.

De Kruisdam Entree € 5,- 

Aanvang 14:30 uur
Zaal open 14:00 uur

29 mei 14:30 uur
The Radio Town Jazzband - Swingen met classic jazz

 

Elke eerste zondagmiddag van de maand van half drie tot half zes!

Op 1 mei én op 29 mei 2022 komt de Radiotown Jazzband weer bij ons optreden en net als de vorige keren swingen ze weer dat het een lieve lust is.

Wijkcentrum de Kruisdam
Toegang: 5 euro
Aanvang: 14:30 uur
Zaal open: 14:00 uur

11 juni 20:00 uur
Dirtyroadmusicband

Dirtyroadmusicband

19 juni 14:30 uur
Beate Loonstra

Beate Loonstra

Het belangrijkste nieuws, evenementen èn wijkblad als eerste ontvangen?
MELD JE NU AAN!
© 2022 Stichting Hilversumse Meent