Home > Evenementen > City of a million dreams

City of a million dreams

19 maart 2023
De Kruisdam
City of a million dreams

De voorstelling "City of a million dreams" is een ode aan de liefde voor muziek. Een verhaal over het omgaan met verlies, over humor en troost. Na 40 jaar toeren door heel Europa is dit de eerste solo muziektheatervoorstelling van Emile van Pelt als pianist, zanger en verteller. Hij vertelt zijn persoonlijke ervaringen als pianist in een eigenzinnig verhaal over o.a. zijn opa en over een zoektocht naar een piano.
In deze solovoorstelling zien we parallellen tussen zijn levensloop en gebeurtenissen in New Orleans en toont Emile een overzicht van pianostijlen uit de rijke traditie van pianisten uit New Orleans; blues, jazz, ragtime, barrelhouse en boogie woogie. Hij laat zich daarbij inspireren door pianisten als Jelly Roll Morton en Randy Newman, maar ook door Dr John, Professor Longhair en Sweet Emma Barrett.

In samenwerking met muziektheaterregisseur Marijke van Es is er een verhaal ontstaan waarbij u zich kan onderdompelen in de sfeer die zo karakteristiek is voor de Big Easy. Emile van Pelt studeerde musicologie aan de universiteit Utrecht. Hij speelt met muzikanten uit New Orleans op festivals waaronder het North Sea Jazz festival en Montreux

De Kruisdam Entree € 5,-- p.p.
Aanvang 14:30 uur
Zaal open 14:00 uur

Een initiatief van Meent Cultureel
Na afloop blijft de bar nog open voor een gezellige nazit

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent