Home > Evenementen > Dicky & Friends

Dicky & Friends

4 september 2022
De Kruisdam
Dicky & Friends

Het easy listening Jazz Quartet, Dicky & Friends ontstond in 2021 uit een aantal amateur Jazz muzikanten die hun "roots" hebben liggen in het spelen van oude stijl Dixieland muziek á la de welbekende Dutch Swing College Band en de Chris Barber Jazz- en Bluesband maar die ook behoefte hadden aan het spelen van een andere, (rustiger) stijl van de Jazz muziek.

Clarinettist/saxofonist Dick van der Maat, (naamgever van het kwartet) en drummer/zanger Peter Valderpoort kennen elkaar al ruim 45 jaar en speelden en spelen nog steeds samen. Pianist Henk Hoedemaker, o.a. bekend van de Stable Roof Jazzband en gewaardeerd invaller in tal van andere orkesten, Dick van der Maat en Peter Valderpoort spelen o.a. samen in het Gooische oude stijl Dixielandorkest de Radiotown Jazzband. De onderlinge muzikale verwevenheid is dus hecht te noemen. Voeg daaraan toe onze zeer gewaardeerde bassist Thijs van der Vossen en de fijne sound is compleet.
Dicky & Friends brengt mooie easy listening jazznummers ten gehore in een goede balans samen met wat Bossa Nova's en is een lust voor het goed luisterend oor.

Wijkcentrum De Kruisdam
4 september 14.30 uur
Entree € 5,-

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent