Home > Evenementen > Duo Rozemond & Bekkers

Duo Rozemond & Bekkers

20 februari 2022
De Kruisdam
Duo Rozemond & Bekkers

Willem Jeths en Gerard Beljon hebben speciaal voor hen composities geschreven, inmiddels door hen opgenomen op hun in de pers volprezen CD VOX. Sinds hun oprichting in 2018 treden violiste Jacobien Rozemond en accordeoniste Renée Bekkers op in vele kamermuziekseries en festivals in binnen- en buitenland, bij het quality label Cobra. De nieuwe muziek is geïnspireerd op tangomuziek en klassiekers uit de tijd van Stravinsky, Rachmaninov en Ravel, waar ze ook muziek van uitvoeren. In hun programmering vormen zij een perfecte balans tussen volksmuziek, klassiek en innovatie.

Jacobien Rozemond studeerde bij Davina van Wely in Amsterdam en David Takeno in Londen. Ze studeerde cum laude af bij Ilya Grubert in Rotterdam waar ze de Essoprijs ontving. Als vroeger lid van het Ruysdael Kwartet won zij de Kersjesprijs. Bij Amsterdam Sinfonietta vervult zij thans een aanvoerderspositie. Ze geeft jaarlijks masterclasses op het Peter de Grote Festival in Groningen waar ze tevens het Hermitage Kwartet vormt.
Renée Bekkers studeerde aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en aan The Royal Danish Academy of Music in Kopenhagen bij Geir Draugsvoll en James Crabb, waar zij met onderscheiding haar Master en 'Soloist Class' afrondde. Met duo Toeac maakt Renée Bekkers succesvolle tournees en behaalde zij meerdere prijzen. Renée is sinds 2017 hoofd-vakdocente aan het Conservatorium van Tilburg.

Begintijd 14.30 uur
Entree € 5,-

Het belangrijkste nieuws, evenementen èn wijkblad als eerste ontvangen?
MELD JE NU AAN!
© 2022 Stichting Hilversumse Meent