Home > Evenementen > Het Utrechts Requiem - Kanaries

Het Utrechts Requiem - Kanaries

13 januari 2024
Wijkcentrum de Kruisdam
Het Utrechts Requiem - Kanaries

Kanaries is een concert waarin modern klassieke muziek verbindt met verhalen van mensen die knokken om hun leven op de rit te krijgen. Ze staan zelf op het podium, tussen professionele zangers en topmusici, om hun levensverhaal voor het voetlicht te brengen. Vier componisten van naam schreven de muziek. Op zaterdag 13 januari is de voorstelling te bewonderen in het wijkcentrum de Kruisdam!

Sommige mensen zijn gevoeliger dan anderen voor de manier waarop wij de samenleving hebben ingericht. Wist je dat Kanaries in de kolenmijn als eerste omvielen wanneer giftig gas zich ondergronds verspreidde. Zo wisten de mijnwerkers dat ze zich uit de voeten moesten maken. De verhalen van onze hoofdpersonen zou je eveneens als waarschuwing kunnen zien. Als deze mensen uitvallen, is het misschien eens tijd om achter de oren te krabben. Welk verhaal vertellen zij? En wat zegt dat over ons? Over hoe wij met elkaar samenleven?

In alle concerten van de Stichting Utrechts Requiem gaat het om veerkracht. Kanaries is de vierde productie, onder artistieke leiding van Ellen Blom. De concerten geven een podium aan mensen die niet vanzelfsprekend gehoord worden. De hoofdpersonen maken ons deelgenoot van hun geschiedenis; van wat zij hebben overwonnen en wat er nodig was om weer betekenis te geven aan het leven.

Datum   Zaterdag 13 januari 
Zaal open   19:30 uur
Aanvang   20:00 uur
Entreeprijs   €5,00 p.p.
Locatie   Wijkcentrum de Kruisdam
Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent