Home > Evenementen > Het Utrechts Requiem

Het Utrechts Requiem

26 februari 2022
De Kruisdam
Het Utrechts Requiem

Verpletterend, puur, en indrukwekkend mooi. Dat waren de commentaren van de bezoekers na afloop van de première van het Utrechts Requiem. Filmmaker Jos Stelling gaf het Requiem vijf sterren. Verhalen over veerkracht op eigentijdse klassieke muziek, noemt documentairemaakster Ellen Blom het Requiem. Dat beleeft zijn derde editie en is nog te zien en te beleven op tientallen locaties in de provincie.
Het klassieke requiem is een dodenmis voor het zielenheil van de overledene. In het Utrechts Requiem gaat het juist over levenden met een ingrijpend verhaal, die pogen voor zichzelf een paradijs op aarde te maken. De veerkracht van de zes hoofdpersonen spat van het concert.

Zes gerenommeerde componisten kregen de opdracht om het verhaal, opgeschreven door librettist Herman van Tongerloo, te vertalen in eigentijdse klassieke muziek. In de uitvoering van de muziekstukken is ook steeds een rol weggelegd voor de hoofdpersoon.

De zang wordt verzorgd door gelauwerde vocalisten, die hun sporen in de klassieke muziek hebben verdiend op nationaal en internationaal niveau.

De musici zijn allen verbonden aan Postland, een nieuw Utrechts muziekcollectief bestaande uit 5 geestverwante musici. Het legt zich toe op het programmeren en uitvoeren van actuele, vooral hedendaagse klassieke muziek. Gevestigd in de stad Utrecht geeft deze nieuwe groep musici vorm aan spannende muzikale avonturen.
Hoewel het requiem wordt uitgevoerd door professionals, is het door subsidie van een groot aantal fondsen en de gemeente Utrecht mogelijk om het Utrechts Requiem voor een zeer lage toegangsprijs bij te wonen.

26 februari 14.30 uur
Entree € 2,-

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent