Home > Evenementen > Koninklijk Zigeunerorkest

Koninklijk Zigeunerorkest

16 april 2023
De Kruisdam
Koninklijk Zigeunerorkest

Meent Cultureel gaat op koninklijk, want op zondagmiddag 16 april ontvangen wij het koninklijk zigeunerorkest Roma Mirando. Hij zet de traditie voort van zijn grootvader, de wereldvermaarde Tata Mirando sr., met echte originele zigeunermuziek.

De beroemde Mirando's weten al generaties lang onze harten te raken met hun virtuoze en ontroerende vertolkingen van gouden zigeunermelodieën. Het orkest Roma Heina Mirando is momenteel de bekendste drager van deze traditie. Het orkest heeft een unieke stijl in de uitvoering van Hongaarse, Roemeense en Armeense zigeunermuziek, aangevuld met eigen composities en arrangementen.

Royal Gipsy Orchestra Roma Heina Mirando is ook een opleidingsorkest voor nieuwe muzikale talenten binnen de Sinti en Roma cultuur, om zo deze stijl zigeunermuziek goed door te geven aan de volgende generatie. Roma Heina is erfgenaam van een prachtige traditie. Zijn grootvader, de legendarische orkestleider Tata Mirando sr. (Meissel Weiss) †, stond aan de basis van de zogenoemde 'Hongaarse stijl' zigeunermuziek in Nederland. Roma Heina heeft ruim dertig jaar gespeeld in het orkest van zijn Tata, het Koninklijk Zigeunerorkest Tata Mirando. Na het overlijden van Tata heeft Roma Heina het orkest voortgezet onder zijn eigen naam, en zo hebben we nu alweer de derde en vierde generatie Mirando virtuozen!
Het Roma Heina Mirando orkest belooft een prachtige muzikale invulling voor een feestelijke middag.


De Kruisdam Entree € 5,-- p.p.
Aanvang 14:30 uur; Zaal open 14:00 uur

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent