Home > Evenementen > Sophie Janna en Carlos Diaz

Sophie Janna en Carlos Diaz

12 november 2022
De Kruisdam
Sophie Janna en Carlos Diaz

Media, luisteraars en collega's zijn lyrisch over de 'betoverende folk' van Sophie Janna. Muziektijdschrift OOR schreef over haar laatste EP Wide World: "misschien wel het mooiste wat in Nederland op folkgebied is gemaakt". Sophie Janna werd verliefd op folkmuziek toen ze in Edinburgh woonde. Als songwriter is ze gegrepen door de Ierse en Schotse folktradities en muziek van Nick Drake, Ane Brun en Sandy Denny. Met haar fluwelen, heldere stem en onbevangen stijl komen Janna's persoonlijke teksten recht bij je binnen.

Sinds eind 2020 woont Sophie Janna in de Hilversumse Meent en we nodigen haar dan ook graag uit voor een optreden bij Meent Cultureel. Bij het concert op 12 november speelt ze samen met gitarist Carlos Zorita Diaz. Met zijn bijzondere arrangementen en improvisaties geeft hij Janna's nummers een diepere laag.
Carlos Zorita Diaz studeerde flamencogitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij startte nog tijdens die studie de achtkoppige formatie Zorita. Met Zorita speelt hij warme, melancholische maar toch zomerse muziek. Zorita's versie van Dance Me to The End of Love (Leonard Cohen) is al een kwart miljoen keer beluisterd op Spotify.

Sophie Janna verdiende haar sporen met folkduo The Lasses, waarmee ze de hele wereld over toert. Zo speelden ze al in Canada, Japan, Schotland en de VS. Hun meest recente album 'Undone' mochten ze live presenteren bij muziekprogramma Vrije Geluiden op NPO1. Ook solo maakt Janna indruk: zo stond ze in september nog voor 2000 man in de grote zaal van Tivoli. Sophie Janna speelt gitaar, bodhrán, mbira en shrutibox.

De Kruisdam Entree € 5,-- p.p.
Aanvang 20:00 uur
Zaal open 19:30 uur

Een initiatief van Meent Cultureel
Na afloop blijft de bar nog open voor een gezellige nazit

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent