Home > Evenementen > Vincent van Amsterdam

Vincent van Amsterdam

20 november 2022
De Kruisdam
Vincent van Amsterdam

In 2016 won Vincent van Amsterdam (1989) de Dutch Classical Talent Award kort nadat hij cum laude zijn Masters graad had behaald. Ook het Prinses Christinaconcours (2007), de Nationale Accordeon Competitie (2008 en 2009) en de Nederlandse Conservatorium Competitie (2014) schreef hij reeds op zijn naam.
In ons land stond hij op vrijwel alle grote podia en trad hij op bij vele festivals. Maar ook in Frankrijk, Italië, Griekenland en Indonesië was hij als solist succesvol. Het prijswinnende Van Amsterdam Duo (samen met zijn zuster Jeannine van Amsterdam) heeft getoerd in Oostenrijk, Servië en zelfs in China.
In een breed repertoire voert Vincent ons langs Scarlatti, Bach en Frank, maar ook langs Gubaidulina, Nordheim en Schmidt. Eigentijdse componisten als Aart Strootman, Bernhard van Beuren, Daan Manneke en Maxim Shalygin leverden hem premières. Deze laatste schreef speciaal voor hem een stuk voor zijn optreden voor de Dutch Classical Talent Award.
Vincents vader Evert bracht hem het enthousiasme voor de accordeon bij. Daarna volgde hij lessen bij diverse wereldberoemde buitenlandse accordeonisten. Hij nam verschillende cd's op met solo-composities, kamermuziek en Russische melodieën.
Vincent is oook nog enthousiast muziekdocent aan de Haarlemse muziekschool.

De Kruisdam Entree € 5,-- p.p. Aanvang 14:30 uur Zaal open 14:00 uur

Een initiatief van Meent Cultureel
Na afloop blijft de bar nog open voor een gezellige nazit

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent