Home > Evenementen > Wendy Kimani

Wendy Kimani

11 februari 2023
De Kruisdam
Wendy Kimani

Wendy is geboren en getogen in Nairobi, de hoofdstad van Kenya. Ze heeft een soulvolle stem en mixt in haar nummers Swahili met Engels. Haar doorbraak in Kenia kwam na het winnen van een talentenshow. Ze heeft met verschillende grote Keniaanse artiesten muziek opgenomen. In 2014 bracht ze met Bien Aimé van de band Sauti Sol haar grootste hit tot nu toe: Haiwi Haiwi.

In 2016 verhuisde Wendy voor de liefde naar Nederland. Via via kwam ze vorig jaar in contact met Koen Verbeek, bassist en bandleider van de Congo Beach Club. Koen is al sinds de jaren '80 prettig geobsedeerd door Afrikaanse muziek. In 1984 reisde hij naar Kinshasa en dompelde zich onder in de hete muziekscene. Met zijn band Kuni Kids maakte hij in de jaren '90 furore met nummers als Amsterdam en Wat voor Wereld.
Zijn nieuwe band Congo Beach Club brengt populaire nummers uit Afrika en de Antillen. Hits uit Kameroen, Congo, Guinee, Martinique, Algerije, Zuid-Afrika en Zilizopendwa, klassiekers uit Oost-Afrika. De band voegt daar haar eigen Sebene aan toe; een Congolese Soukous stijl, met snelle gitaarriffs, stuiterende baslijnen en roffelende drums.

Gitarist John Ligtenberg kreeg de hots van de typisch Afrikaanse manier van gitaarspelen tijdens zijn werk in Burkina Fasso. Naast zijn huis was een nachtclub die veel Congolese hitjes draaide. Drummer Julian Huiswoud heeft een Surinaamse achtergrond en ook hij werd in de jaren '80 gegrepen door de kracht van muziek uit Congo. Saxofonist Steven Coljé speelde al in veel salsa en Surinaamse bands en voegt een jazzy element toe aan de mix van de Congo Beach Club.

Wendy Kimani werkt samen met de Congo Beach Club aan nieuw repertoire. Daarin gaat ze terug naar de wortels van haar muziek. Haar teksten gaan over de plaats van de vrouw in Kenia en zijn zeer populaire bij haar fans. Wendy is enthousiast om weer met muzikanten te werken die de achtergrond van haar muziek kennen en begrijpen.

Website: congobeachclub.nl 
Foto: Ron Koffeman

11 februari 2023 in De Kruisdam
Entree € 5,-- p.p.
Aanvang 20:00 uur
Zaal open 19:30 uur

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent