Home > Nieuws > Aftreden Voorzitter SHM Freerk Teunissen

Aftreden Voorzitter SHM Freerk Teunissen

1 september 2021
Aftreden Voorzitter SHM Freerk Teunissen

Beste wijkbewoners,

Met veel plezier heb ik me de afgelopen jaren ingezet als bestuurslid voor Stichting Hilversumse Meent, de laatste tijd als voorzitter. Helaas dwingen familie-omstandigheden me om het stokje nu over te geven. Dat doe ik met vertrouwen in het bestuur en in al die vrijwilligers die zich bij Stichting Hilversumse Meent vrijwillig inzetten voor hun wijk. 

Van jong tot oud: ik heb me er sterk gemaakt voor gemaakt om te zorgen dat alle Meentbewoners zich welkom voelen in De Kruisdam. Hoe bereik je meer wijkbewoners? Dat doe je door je organisatie ELK te maken. De ‘E’ staat voor eenvoud. Maak je organisatie zo eenvoudig mogelijk. Hou procedures en regels zo eenvoudig mogelijk. 

De ‘L’ staat voor luisteren. Zorg dat je luistert naar elkaar. Dat was in coronatijd knap lastig. Normaalgesproken doet het wijkbestuur dat bijvoorbeeld door alle wijkbewoners de mogelijkheid te bieden  bijdragen aan te leveren bij de redactie van wijkblad Je Meent, door een keer per jaar een wijkvergadering te organiseren en door mensen af en toe te vragen hoe het gaat. En de stichting zet ook stappen om online te luisteren. Dat is nu een keer gedaan middels een online enquête. Van online meetings met wijkgenoten tot online enquêtes: internet biedt ook voor SHM nieuwe mogelijkheden.

De ‘K’ staat voor keuze of invloed. Geef wijkbewoners en vrijwilligers zo veel mogelijk keuze en invloed.

Met een plan om de organisatie van SHM een beetje aan te passen en het vrijwilligersbeleid op papier te zetten, is het bestuur op de goede weg om SHM benaderbaarder te maken voor ELKe wijkbewoner. 

Met grote groet,

Freerk Teunissen - oud-voorzitter van Stichting Hilversumse Meent

Ter info: Johan Kremer neemt tijdelijk de functie van voorzitter over, tot er een vervanger is gevonden.

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent