Home > Nieuws > Beate Loonstra bracht bezoekers Kruisdam in ver...

Beate Loonstra bracht bezoekers Kruisdam in vervoering

21 juni 2022
Beate Loonstra bracht bezoekers Kruisdam in vervoering

Zondagmiddag 19 juni speelde Beate Loonstra weer bij Meent Cultureel in de Kruisdam. Hoewel haar eigen harp in de revisie was kon ze gelukkig een andere- zelfde type - harp lenen van een collega/vriendin.
Beate vertelde van alles over de harp en over de stukken die ze speelde. De eerste harp is al gevonden rond 3500 v. Chr. In Mesopotamië. Men had gemerkt dat als de pees van een boog ontspande hij geluid maakte. De eerste harp was dan ook een boog met 5 snaren... De rest is geschiedenis en uitgemond in het prachtige instrument dat ze nu bespeelde.

Voor de pauze speelde Beate het stuk 'A night in a city far away'; een wandeling door een nachtelijke stad, speciaal voor haar geschreven door de Nederlandse componist Ad Wammes. Een prachtig stuk met diverse stemmingen. Na de pauze speelde ze 3 van haar eigen composities: 'De Linie tussen Storm en Stilte' gebaseerd op haar ervaringen met de Nieuwe Hollandse Waterlinie waarbij het contrast tussen de forten met hun bestemming en de natuur waarin ze zijn ingebed, aanleiding is geweest tot dit stuk. Na dit eerst op de forten zelf ten gehore te hebben gebracht, is ze er nu ook het land mee ingetrokken. Verder speelde zij nog 'De Wachter' en 'De Brug'.

Het publiek was muisstil tijdens en luidruchtig enthousiast ná de uitvoering. We hopen dat ze er binnenkort een CD van zal uitbrengen en we kijken al weer uit naar haar volgende bezoek aan de Kruisdam ... als haar 'rising star' dat tenminste toe gaat laten.

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent