Home > Nieuws > Buurt Iftar donderdag 13 april

Buurt Iftar donderdag 13 april

10 april 2023

Hallo, ik ben Zina.

Ik ben opgegroeid in twee culturen, geloven en werelden. Als klein meisje dacht ik ook altijd dat ik ergens bij moest horen. Ik was of Irakees/Koerdisch of ik moest Nederlands zijn. Ik zat op een katholieke basis school, terwijl mijn ouders islamitisch waren.

Van mijn moeder leerde ik stukjes uit de koran. Met school ging ik op de zondag naar de kerk. Thuis was ik te Nederlands. Buiten huis was ik een buitenlander.

Ik heb mezelf zolang kwalijk genomen dat ik anders was. Heb mezelf zo vaak aangepast voor een ander. Tot dat ik het besef kreeg dat ik gewoon Zina ben. Ik ben wie ik ben.

Ik ben eigenlijk heel rijk. Rijk in cultuur, taal, geloof en kennis. Ik hoef niet Nederlands of Irakees/Koerdisch te zijn. Ik mag zijn wie ik wil zijn.

Hierdoor heb ik een baan gekozen als opbouwwerker. Ik bouw graag aan een samenleving, waar iedereen zich welkom voelt. Een samenleving waar mensen zich niet in een hokje voelen gestopt. Een samenleving waar iedereen mag geloven, voelen en zijn wie ze willen zijn.

Laten we daarom deze iftar samenkomen om te bewijzen dat je niet islamitisch hoeft te zijn, om Iftar te mogen vieren. Je hoeft niet christelijk te zijn om kerst te vieren. Laten we samen inzien dat we elkaar ook kunnen respecteren en er samen iets moois van kunnen maken!

Van elkaars geloof, cultuur en kennis kunnen we alleen maar groeien!

Zina

Aanmelden kan bij zina.kesab@hilversumsemeent.nl / 0610587514

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent