Home > Nieuws > Coronamaatregelen de Kruisdam per 25 september

Coronamaatregelen de Kruisdam per 25 september

28 september 2021
Coronamaatregelen de Kruisdam per 25 september

Er zijn genoeg mensen gevaccineerd om de coronamaatregelen te versoepelen. 1,5 meter afstand houden is per 25 september niet meer verplicht. Bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt, zoals de horeca, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen, heb je een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig.

Dit geldt ook voor activiteiten en evenementen in wijkcentrum De Kruisdam. De Rijksoverheid heeft samen met LSA en Sociaal Werk Nederland een handreiking opgesteld, waarin uiteengezet wordt hoe de handreiking gehanteerd moet worden. Dit heeft Stichting Hilversumse Meent vertaald naar een eenvoudige handleiding die geschikt is voor het gebruik van het wijkcentrum.

Regels binnen het wijkcentrum

Vanaf 25 september 2021 gelden voor activiteiten en evenementen binnen wijkcentrum De Kruisdam de volgende regels (voor bezoekers >13 jaar):

  1. Evenementen en culturele voorstellingen zijn altijd CTB-plichtig.
  2. Alle clubs en activiteiten die geen gebruik maken van de horecafaciliteiten (eten en/of drinken) hebben vrij toegang, zonder CTB.
  3. Een ieder die - in welke vorm dan ook - wel gebruik maakt van de horecafaciliteiten moet een CTB en geldige legitimatie overhandigen.
  4. Alle activiteiten die vanuit Welzijn & Zorg worden georganiseerd zijn vrijgesteld van controle op CTB.
  5. Het nuttigen van eten en/of drinken is alleen toegestaan in het horecagedeelte.
  6. In de bar is de dienstdoende vrijwilliger verantwoordelijk voor bezoekers die niet deelnemen aan een club, activiteit of evenement.
  7. Aanspreekpunten van de clubs, activiteiten en evenementen zijn zelf verantwoordelijk voor deze controle.
  8. Deze maatregelen zullen tot nader bericht, maar in ieder geval tot 1 november a.s. gelden.
  9. Geen geldig CTB? Dan ook geen toegang tot de club, activiteit of evenement waar het CTB verplicht is.

Houd je aan de maatregelen

Het valt allemaal niet mee, maar op deze manier is het mogelijk de activiteiten en evenementen weer op te pakken en door te laten gaan. Het respecteren van de regels is hierbij essentieel.

We plaatsen een icoon van een QR-code op de site bij ieder bericht en evenement waarbij een CTB verplicht is. Zo is eenvoudig te zien voor welke activiteiten, evenementen en cultuur voorstellingen dit nodig is.

Bij gebruik van het wijkcentrum dien je daarnaast rekening te houden met de op dat moment geldende maatregelen vanuit de Rijksoverheid.

BEKIJK MAATREGELEN PER 25 SEPTEMBER

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent