Home > Nieuws > De Warme Huiskamer van de Meent

De Warme Huiskamer van de Meent

5 februari 2023
De Warme Huiskamer van de Meent

In het nieuws

De media loopt er al maanden van over. Alles wordt duurder maar het inkomen blijft hetzelfde. Dit brengt voor veel mensen ongemakken met zicht mee. Mensen durven de kachel niet meer aan te doen uit angst voor de hoge rekeningen. Kinderen ontbijten niet en een gezonde warme maaltijd op tafel zetten is ook een hele kunst.

Dit alles is Stichting Hilversumse Meent niet onopgemerkt gebleven. De stichting is van het begin af aan een organisatie van bewoners voor bewoners. Daarom willen wij ook in deze moeilijke tijden klaarstaan voor de bewoners van de Hilversumse Meent.

De afgelopen periode zijn er allerlei initiatieven bedacht om mensen in onze mooie wijk te kunnen helpen. Echter is hier ook geld voor nodig. In samenwerking met de Gemeente Hilversum, Versa Welzijn, CureaVitel Balie, Postcode Loterij Buurtfonds en Oranje Fonds is het mogelijk om per januari 2023 een aantal initiatieven te realiseren.

Naast mensen helpen die het financieel lastig hebben willen wij er ook zijn voor mensen die gezelligheid, afleiding en een nuttige invulling van de dag zoeken. Kortom de Kruisdam moet de warme huiskamer zijn voor alle bewoners van de Wijk.

De warme huiskamer van de Meent

Wat gaan wij doen? Vanaf januari gaat wijkcentrum de Kruisdam vaker open. Je kan dan tijdens de openingstijden op elk gewenst moment binnenlopen. Binnen is het lekker warm en staat de gastheer/ vrouw klaar om je te verwelkomen. In het centrale deel, de huiskamer, kan je tegen een hele kleine vergoeding, een kopje Thee, koffie of limonade nuttigen. Er is genoeg te doen om jezelf te vermaken. Zo kan je in de leeshoek een boek lezen uit de boekenkast. Ook ligt de krant en de leesmap klaar. Houd je liever van puzzelen? Wij hebben legpuzzels en puzzelboekjes waar je naar hartenlust je hersenen mee kan trainen. Wil je meer interactie met andere mensen? In de spelletjeskast staan verschillenden spelletjes of je kan een praatje maken met de gastvrouw/ heer of andere bezoekers.

Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een van onze flexwerkplekken met gratis internet. Deze kan je per dagdeel vooraf reserveren. Je mag natuurlijk altijd plaatsnemen aan een van de tafels in de huiskamer. Wij luisteren graag naar de behoefte van onze bezoekers. Dus heb je andere suggesties, laat het ons dan vooral weten.

Eten in de Meent

Vanaf 9 januari kan je tussen 17:30 en 19:00 uur aanschuiven om voor € 1,- per persoon een gezonde warme maaltijd te nuttigen. Heb jij het wat breder maar wil je voor de gezelligheid komen, dan kan je een vrijwillige eigen bijdrage geven. Dit wordt gebruikt om deze en/ of ander initiatieven te financieren. Vooraf aanmelden hiervoor wordt op prijs gesteld. Dit kunt je doen via de contactpersoon.

Ontbijten in de Meent

Na de kerstvakantie gaat, in samenwerking met de scholen, de Kruisdam 2 dagen per week al om 7 uur open. Kinderen en hun ouders kunnen dan voor schooltijd gezellig en gezond komen ontbijten.

Aansluiten bij bestaande clubs en activiteiten

n het wijkcentrum wordt al van alles georganiseerd. Wordt jouw interesse gewekt voor een van de vele clubs of activiteiten? Het is vanaf januari mogelijk om gratis twee keer deel te nemen. Wil je daarna lid worden maar kan je het niet betalen. In een vertrouwelijke en persoonlijk gesprek informeren wij je graag over de mogelijkheden.

Vrijwilligers zijn van harte welkom

Ben je meer een “Bezige Bij” en wil je wat om handen hebben. Je kan ook vrijwilliger worden bij de Stichting Hilversumse Meent. Er zijn veel verschillende vrijwillige functies en altijd wel een die bij jou past. Misschien vind je het wel leuk om te helpen bij evenementen, hou je van klussen of heb je affiniteit met ICT. Wij zoeken mensen die willen helpen met het opknappen en digitaliseren van het wijkcentrum en het organiseren en helpen bij nieuwe en bestaande evenementen. Ben je meer iemand die zich op bestuurlijk niveau inzet? Er zijn verschillende functies vrij in het bestuur. Wij heten je van harte welkom en gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Wilt je meer informatie?

Op de website www.hilversumsemeent.nl vind je aanvullende informatie. Het is ook mogelijk om hier, via een QR code of per bankoverschrijving, een donatie te doen.

DOWNLOAD DE FLYER

Vind ons hier

Wijkcentrum de Kruisdam
De Meent 5
1218CB Hilversumse Meent

Contactpersoon
Martin van Houten
E: martin.van.houten@hilversumsemeent.nl
T: 06-19457016

 

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent