Home > Nieuws > Een gezond ontbijt voor ieder kind: 'Ontbijten...

Een gezond ontbijt voor ieder kind: 'Ontbijten in de Meent'

27 januari 2023
Een gezond ontbijt voor ieder kind: 'Ontbijten in de Meent'

Ontbijten is ontzettend belangrijk, vooral voor kinderen! Door een goed ontbijt te nuttigen, kunnen zij zich veel beter concentreren op school wat hun leerprestaties bevorderd. Helaas is het niet voor ieder kind weggelegd om elke dag een gezond te ontbijten. Ook in onze wijk is dit niet anders. Ieder gezin kan opeens in een situatie komen waarin het financieel (even) minder goed gaat. Wij willen ieder kind een gelijke kans geven op een voedzaam ontbijt, zonder dat hier verantwoording voor afgegeven hoeft te worden.

Daarom starten wij op maandag 30 januari met 'Ontbijten in de Meent'. Vanaf dan kunnen leerlingen van de Gooise Daltonschool en de Sterrenwachter bij hun juf of meester gratis een ontbijt boxje ophalen. Deze boxjes worden vier keer per week (op maandag t/m donderdag) in de Kruisdam gevuld door vrijwilligers. In de loop van de middag worden ze dan naar de scholen gebracht. Zo kunnen de kinderen de volgende ochtend genieten van een lekker en gezond (Halal) ontbijt. De boxjes worden weer ingeleverd zodat ze opnieuw gevuld kunnen worden. 

Voor mensen die niet bij de scholen betrokken zijn worden er ontbijtboxjes klaargezet in een weggeefkastje. Deze staat in de entreehal van het wijkcentrum de Kruisdam. Daar kunnen de boxjes ook weer retour worden gebracht.

'Ontbijten in de Meent' is een initiatief van Stichting Hilversumse Meent en wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • Postcodeloterij Buurtfonds
  • Gemeente Hilversum
  • Winkeliers winkelcentrum Meenterf
  • De Gooise Daltonschool
  • Jenaplanschool de Sterrenwachter
  • CuraeVitel Balie
  • PlatformVmZ
Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent