Home > Nieuws > Enquête Resultaten Woningprobleem Hilversumse M...

Enquête Resultaten Woningprobleem Hilversumse Meent

4 april 2023
Enquête Resultaten Woningprobleem Hilversumse Meent

Als Stichting Hilversumse Meent (SHM) en Gemeente Hilversum hebben we recentelijk onderzoek uitgevoerd onder de bewoners van de Hilversumse Meent. Onze bevindingen suggereren dat er sprake is van een woningprobleem in de wijk, waarbij de vergrijzing ervoor zorgt dat de doorstroming naar kleinere woningen of appartementen moeilijk verloopt. Maar alvorens daarvoor concrete plannen uit te werken willen we de bewoners van de Meent bij dit proces betrekken.

We begrijpen dat de wensen en meningen van de bewoners essentieel zijn om dit probleem op te lossen. Daarom hebben we hen de mogelijkheid geboden om hun stem te laten horen via een enquête. Deze enquête heeft zich gericht op vijf centrale vragen, waaronder de interesse van bewoners in doorstroming naar kleinere woningen of appartementen, de mogelijkheden om meer woningen in de Meent te realiseren en de mening over concrete opties om woningen/appartementen te realiseren.

In februari 2023 hebben we de enquête in de Meent uitgevoerd en alle wijkbewoners van 18 jaar en ouder waren uitgenodigd om deel te nemen. De vragenlijst kon zowel online als op papier worden ingevuld en het duurde ongeveer 6-8 minuten om in te vullen. We hebben 1850 enveloppen met een vragenlijst huis-aan-huis bezorgd in de Meent, waarbij N=649 Meentbewoners de vragenlijst volledig hebben ingevuld.

We hebben de respons zorgvuldig herwogen op leeftijd, geslacht, eigendom van de woning en type woning, zodat de resultaten van ons onderzoek representatief zijn voor de mening en woonbehoeften van alle bewoners van de Meent. In dit rapport delen we graag de resultaten van onze enquête met de wijk.

De resultaten van het rapport zijn middels onderstaande knop te downloaden.

DOWNLOAD RAPPORT

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent