Home > Nieuws > Even voorstellen: de nieuwe wijkagent(en)

Even voorstellen: de nieuwe wijkagent(en)

15 mei 2022
Even voorstellen: de nieuwe wijkagent(en)

Sinds kort heeft de Hilversumse Meeent een nieuwe wijkagent. Wij zijn natuurlijk benieuwd naar wie zij is en zij stelt zich graag voor.

Vertel, wie ben je?
“Ik ben Mirjam van der Meer en geboren in Hilversum. Tot mijn 18e heb ik in de Hilversumse Meent  gewoond. Nu woon ik in de buurt van Rotterdam. Sinds 2007 ben ik werkzaam bij de politie. Hiervoor werkte ik in de zorg. Ik ben bij de politie eerst begonnen bij de telefooncentrale (0900-8844). In 2013 ben
ik de politie opleiding gaan doen en nu ben ik alweer ruim twee jaar wijkagent van postcode 1217. De Meent is hier sinds kort aan toegevoegd. Ik wilde wijkagent worden omdat ik meer verdieping zocht
in het politie werk. Ik vind het leuk om tijd te kunnen investeren in het contact met buurtbewoners. Ik wil hiermee bereiken dat mensen mij vertrouwen en dat er een laagdrempeligheid ontstaat.”

Wat doe je om de wijk te leren kennen?
“Als wijkagent wil ik meer verdieping zoeken. Mijn streven is om met zoveel mogelijk bewoners in gesprek te gaan. Omdat ik ook wijkagent ben van postcode 1217 moet ik mijn tijd verdelen. Lotte Van Ferneij is een collega van mij die mij voor de Meent komt ondersteunen. Naast mij zullen jullie Lotte dus ook gaan zien in de Meent. Schroom niet om mij of Lotte aan te spreken als jullie ons zien in de wijk.”

Wat is je indruk van de Meent?
“De Meent is qua incidenten een rustige wijk. Ik weet nog niet of dit komt doordat buurtbewoners te weinig melding maken of dat het echt zo rustig is. Het valt mij op dat in de gesprekken die ik met bewoners heb eigenlijk steeds hetzelfde onderwerp naar voren komt. Loslopende honden en het te hard rijden in de straten. Durf elkaar hierop aan te spreken. En als je er dan zelf op aangesproken wordt,  Accepteer dit en pas je gedrag aan. Jullie moeten het met elkaar doen.”

Wat willen jullie bereiken en hoe gaan jullie dat doen?
Doordat Lotte en ik regelmatig in de Meent aanwezig zullen zijn, hoop ik dat er een vertrouwensband ontstaat en dat bewoners ons weten te vinden. Ik hoop hiermee te bereiken dat wij een duidelijker beeld krijgen van wat er speelt in de Meent.”

Hoe kunnen mensen jullie bereiken?
“Bewoners kunnen ons bereiken via telefoonnummer 0900 - 8844 of per mail via mirjam.van.der.meer@politie.nl of lotte.van.ferneij@politie.nl.”

En nog een vraag namens enkele kinderen:
Als jijzelf of iemand anders lastiggevallen of bijvoorbeeld geslagen wordt, wat kun je dan het beste doen? Kun je dan de wijkagent om hulp vragen?
“Natuurlijk kunnen Lotte of ik dan gebeld worden, maar het is heel belangrijk om op dat moment 112 te bellen. Als er direct politie nodig is, dan altijd 112 bellen! De politie komt dan zo snel mogelijk naar jullie toe."

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent