Home > Nieuws > Feestelijke opening 17 aardgasvrije woningen G&...

Feestelijke opening 17 aardgasvrije woningen G&O

15 oktober 2024
Feestelijke opening 17 aardgasvrije woningen G&O

Op 10 oktober kwamen bewoners, woningcorporatie G&O, de gemeente Hilversum en betrokken partners bij elkaar om deze mijlpaal te vieren. De sfeer was positief en de trots op het behalen van dit duurzame resultaat was duidelijk voelbaar.

Betrokken bewoner

Woningcorporatie G&O heeft de huurders van de Biezen- en Zeggemeent nauw betrokken bij dit project. Zij hebben bij bewoners thuis gesprekken gevoerd, de wensen van bewoners opgehaald en bewoners hebben een persoonlijk aanbod gekregen. Huurders mochten vrijwillig meedoen, en van de 21 huurders doen er 17 mee. G&O heeft de ambitie om al haar woningen in het projectgebied aardgasvrij te maken en het bronnet uit te breiden.

Bronnet met warmtepompen

De woningen zijn aangesloten op een bronnet dat gebruikmaakt van warmte uit de bodem. Dit systeem sluit het beste aan op de wensen van bewoners. Met een bronnet kunt u verwarmen en in de zomer koelen. Het aanzicht van huizen en tuinen blijft behouden. Er is geen buitenunit nodig en u kunt op elk moment overstappen als het bronnet in de straat aanwezig is. Daarnaast is het een betaalbare warmteoplossing en hebben de warmtepompen een zeer laag energieverbruik.
Het bronnet is aangelegd en wordt beheerd door De Warmte Maatschappij. Er wordt goed in de gaten gehouden of alles in orde blijft, en de woningen lekker warm of juist koel zijn. Bewoners zijn tevreden met hoe De Warmte Maatschappij het bronnet heeft aangelegd en hen ondersteunt bij vragen.

Voorbeeldproject voor andere straten

Na veel onderzoek en gesprekken met bewoners is duidelijk geworden dat een bronnet met warmtepompen de goede oplossing is voor een aardgasvrije Meent. De Zegge- en Biezenmeent zijn een voorbeeldproject voor de rest van het projectgebied. Komend jaar gaan we geïnteresseerde bewoners helpen vergelijkbare projecten in hun straat op te starten. Samen werken we aan een duurzame, comfortabele toekomst in de Meent!

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent