Home > Nieuws > Gastvrouwen/heren gezocht voor Siertuin Gooilust

Gastvrouwen/heren gezocht voor Siertuin Gooilust

4 april 2022
Gastvrouwen/heren gezocht voor Siertuin Gooilust

PERSBERICHT

Bomen en planten uit alle windstreken
De siertuin is in 1823 aangelegd en was het paradepaardje van de vroegere bewoners van Gooilust. Zij pronkten graag met hun rijkdom door de verzameling exotische bomen en struiken aan hun gasten te tonen. Rond 1900 vormde toenmalig eigenaar Frans Ernst Blaauw de tuin om tot een vogeltuin; ook verzamelde hij bomen en struiken uit alle windstreken. Vanaf 1990 is de siertuin geleidelijk omgevormd naar vier deeltuinen bestaande uit een kruidentuin, rozentuin, traditionele moestuin en een moestuin met wilde planten. Daarnaast vind je in de ommuurde tuin stinsenplanten, een klein arboretum, bijzondere fruitrassen en rozen.

De rol van gastvrouwen/heren
De siertuin is van maart tot november geopend op de dinsdag- en zaterdagmiddag. Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers die het promotieteam van de siertuin willen versterken. Kennis van tuinieren en planten is gewenst, maar geen vereiste. Belangrijker is jouw enthousiasme om het verhaal van de siertuin te delen met bezoekers. Ook vraag je hen of ze het werk van Natuurmonumenten willen steunen. Ben je geïnteresseerd dan kun je in de eerste maanden een aantal keer meedraaien met de bestaande gastheren/vrouwen. Zodra je bent ingewerkt, wordt je gemiddeld 2x per maand ingeroosterd voor de siertuin.

Heb je interesse? Neem dan contact op met Peter Leermakers, boswachter vrijwilligerscoördinatie van de Gooi en Vechtstreek: 06-54295143 of p.leermakers@natuurmonumenten.nl

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent