Home > Nieuws > Gratis Bloedsuikercontrole

Gratis Bloedsuikercontrole

2 januari 2022
Gratis Bloedsuikercontrole

In 2019 waren er in Nederland ruim 1 miljoen mensen met diabetes. Per jaar komen hier zo’n 71.000 mensen bij. Dat zijn bijna 200 mensen per  dag en dat aantal stijgt nog steeds. Daarnaast zijn er ongeveer 250.000 mensen die diabetes hebben, maar dit zelf nog niet weten. Om deze  mensen op te sporen en om diabetes meer onder de aandacht te brengen, organiseert uw apotheek DE BLOEDSUIKERTEST. 

DE BLOEDSUIKERTEST is bedoeld voor mensen met een verhoogd risico op diabetes type 2. Om te kijken of u een verhoogd risico heeft wordt de risicotest van ‘Kijk op Diabetes’ voorafgaand aan DE BLOEDSUIKERTEST uitgevoerd.  Dit kan in de apotheek of thuis via www.diabetesrisicotest.online 

Heeft u een verhoogd risico, dan kunt u door middel van een klein vingerprikje de bloedsuikerwaarde laten testen op: 

  • Dinsdag 4 januari 9:30 – 17:00 uur Apotheek Nederhorst den Berg 
  • Woensdag 5 januari 9:30 – 12:00 uur ’s-Gravelandse Apotheek 
  • Woensdag 5 januari 13:00 – 17:00 uur Wijkcentrum de Kruisdam, Hilversumse Meent 
  • Vrijdag 7 januari 9:30 – 17:00 uur ’s-Gravelandse Apotheek 

U hoeft geen afspraak te maken voor het testen van uw bloedsuikerwaarde. Het is ook niet noodzakelijk dat u nuchter bent voor de test. Wel verzoeken wij u gezien de huidige omstandigheden een mondkapje te dragen in de apotheek! 

Voor antwoorden op vragen over medicijnen, medicijngebruik of bijwerkingen kunt u altijd terecht bij een van onze apothekers of assistenten. Meer weten over diabetes? Kijk dan ook eens op www.apotheek.nl.

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent