Home > Nieuws > Groot, klein, papier of plastic - Wat hoort waar?

Groot, klein, papier of plastic - Wat hoort waar?

8 juni 2022
Groot, klein, papier of plastic - Wat hoort waar?

Grijze bak, groene bak, blauw voor papier en dan nog een voor PMD. Het is inmiddels een hele verzameling kliko’s die je onderdak moet geven. Her en der heb je gezamenlijke containers en natuurlijk zijn er ook nog de textiel en glasbakken. Voor alles is er wel een bak en elke week zijn ze stuk voor stuk goed gevuld.

Recyclen kan een uitdaging zijn. Weet jij waar alles hoort? Sommige dingen zijn niet zo simpel en soms verandert er iets. Gebruik bij twijfel de GAD-app. Vul in bij “Wat wil je weggooien?” en je hebt meteen een duidelijk en actueel antwoord. Zo horen chipszakken, met aluminium binnenlaagje nu bij PMD. Wat gelukkig voor heel veel Meentbewoners heel helder is: de ingang van het parkeerterrein bij het winkelcentrum is geen stortplaats. Toch zien we daar regelmatig huisvuil en grofvuil op de stoep liggen.

Dat verdient niet de schoonheidsprijs.

Het GAD beboet en waarschuwt regelmatig mensen persoonlijk, omdat het simpelweg niet mag. Doorgaans wordt afval daar ook stiekem neergelegd, dus iedereen weet wel hoe het hoort, toch? Maar ja, je wilt ook van je huisvuil af. Dus wat moet je er dan mee?

Voor verschillende uitdagingen zijn er prima oplossingen te vinden. Heb je oude meubels of andere grote dingen die je wilt weggooien? Maak op www.gad.nl een afspraak om het vuil bij je thuis op te laten halen. Bij je eigen voordeur, hoe fijn is dat! Hoef je het ook niet naar de parkeerplaats te slepen. Kom je bijna elke week plek tekort voor al je afval? Vraag een grotere kliko aan, of een tweede of derde... gewoon gratis. En is dat ook weer niet nodig, komt het maar soms voor? Vraag je buren of zij plek hebben in hun containers als je toevallig die ene keer te veel vuilnis hebt. Kun je daar niet op wachten en heb je even haast met veel huisvuil? Breng het naar het scheidingsstation. De Nieuwe Vaart in Bussum is slechts 5 minuten rijden.

Voor iedereen die zich ergert aan zwerfvuil en grofvuil op straat

Denk niet “dat komt wel goed, iemand lost het wel op”. Gebruik de GAD-app en meld het. Het GAD doet haar best om het snel op te halen en probeert de betreffende personen op te sporen om hen uit te leggen hoe het wel hoort. Dus download de GAD-app en gebruik hem. En zie je op straat wat kleins liggen, zoals lege blikjes? Raap het op en gooi het weg. Samen houden we de Meent netjes! Commissie Wijkbeheer

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent