Home > Nieuws > Herinnering: Informatiemiddag over Dementie

Herinnering: Informatiemiddag over Dementie

28 februari 2020

Op zaterdag 7 maart wordt er een lezing gehouden over de verschillende mogelijkheden in De Wijk voor naasten van mensen met dementie. Een boeiende en informatieve middag waar drie sprekers te gast zullen zijn.

Verbindende communicatie
Wat doe je als je partner of familielid dement raakt en deze steeds minder goed kan communiceren? Als de oude manier niet meer werkt, wil je graag weten hoe je op een nieuwe manier kunt communiceren. Als mantelzorger vraagt dit om een nieuwe kijk; naar je geliefde, maar ook naar jezelf.
Annemieke Kikkert-van Os, psycholoog en trainer, geeft vanuit professionele communicatie inzicht in de wijzen van communiceren. Daarnaast geeft zij de dementerenden "een stem" door ontroerende verhalen uit de praktijk.

Hoewel de mens met dementie steeds minder kan, is er een rijke wereld van gevoelens en verlangens. Zij willen nog altijd worden gehoord en gezien, maar hoe doe je dat en wat is hierin belangrijk? Om te voorkomen dat de dementerende zich eenzaam gaat voelen, is verbindende communicatie noodzakelijk. Het hart raakt immers nooit dement en wil gevoeld worden. 

Zorg en techniek
Mensen met dementie worden gehinderd in hun zelfstandigheid. Marjolein van Houten, wijkverpleegkundige en adviseur zorg en technologie, vertelt wat er mogelijk is op het gebied van (technologische) hulpmiddelen voor mantelzorgers en de dementerenden.

Dagbesteding
Mantelzorger zijn vraagt veel van u. In De Kruisdam is dagbesteding mogelijk voor mensen met dementie. Zij hebben op deze wijze hun eigen uitje en u kunt als mantelzorger tijd nemen voor uzelf om op te laden. De zorg is in handen van een professional en enthousiaste vrijwilligers.

Ook kunt u kennismaken met de Case-manager Dementie voor onze wijk.

Geïnteresseerd? 

Aanmelden graag via: redactiewijkblad@hilversumsemeent.nl
Kosten: 2,50 per persoon inclusief koffie of thee

Zaterdag 7 maart 2020
14:00 - 16:00 uur
De Kruisdam

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent