Home > Nieuws > Info-avond natuurontwikkeling Schil Naardermeer...

Info-avond natuurontwikkeling Schil Naardermeer op 10 oktober

3 oktober 2023
Info-avond natuurontwikkeling Schil Naardermeer op 10 oktober

De werkzaamheden van natuurontwikkelingsproject Schil Naardermeer zijn in volle gang. Om bijzondere planten en dieren te behouden is deze natuurontwikkeling broodnodig en geeft uitbreiding van waterrijk leefgebied. We werken momenteel aan fase 1, komende jaren staan fase 2 en 3 op de planning. Provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Natuurmonumenten werken samen aan dit project wat direct tegen de wijk Hilversumse Meent aanligt.

Op initiatief van Meent Cultureel vertellen dinsdag 10 oktober omgevingsmanager Aafke van Nierop (Provincie) en ik (boswachter Angelique Aerts) over het Naardermeer en de ontwikkeling van deze natte schil rond het kerngebied. Er zal ruimschoots gelegenheid zijn voor vragen en iedereen is welkom! Zie het volledige bericht hieronder en in de bijlage foto’s die je kunt gebruiken.

Info-avond natuurontwikkeling Schil Naardermeer op 10 oktober

Het Naardermeer is een Europees beschermd natuurgebied, en niet zonder reden. Er leven bijzondere planten en zeldzame diersoorten in het gebied, gewoon bij jou om de hoek. Sommige planten en dieren dreigen te verdwijnen, hebben meer natte natuur nodig. Daarom wordt er rond het Naardermeer, in de zogenoemde ‘Schil’, een natte bufferzone ingericht. Op 10 oktober hoor je alles over dit project in de Kruisdam, Hilversumse Meent.

Purperreiger bij het riet
In deze Schil komt meer ruimte voor water en mag het waterpeil op een natuurlijke manier licht stijgen. Boswachter Angelique Aerts: 'Hierdoor ontstaat een nat rietlandschap waarin de kwaliteit van de natuur en het water verbetert. Ook wordt zo het leefgebied voor vele typische laagveensoorten als de otter, purperreiger en grote karekiet uitgebreid. Kortom, dan kan het Naardermeer ook in de toekomst weer tegen een stootje.'

Infoavond dinsdag 10 oktober
Provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Natuurmonumenten werken samen aan dit project wat direct tegen de wijk Hilversumse Meent aanligt. Op initiatief van Meent Cultureel vertellen dinsdag 10 oktober omgevingsmanager Aafke van Nierop (Provincie) en boswachter Angelique Aerts over het Naardermeer en de ontwikkeling van deze natte schil rond het kerngebied. Er zal ruimschoots gelegenheid zijn voor vragen en iedereen is welkom!

Datum   Dinsdag 10 oktober
Aanvang   20:00 uur
Zaal open   19:30 uur
Entree   Gratis
Locatie   Wijkcentrum De Kruisdam
Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent