Home > Nieuws > Isoleren en natuurinclusief bouwen

Isoleren en natuurinclusief bouwen

25 mei 2022
Isoleren en natuurinclusief bouwen

Op maandag 30 mei organiseren we een themabijeenkomst over isoleren en natuurinclusief bouwen. Deze bijeenkomst start om 19.30 uur in de Meentwerf.

U bent van harte welkom bij deze themabijeenkomst en kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar meentaardgasvrij@hilversum.nl. Er is ruimte voor maximaal 60 mensen, dus meld u op tijd aan.

Isoleren is de eerste stap in het verduurzamen van uw huis. Met goede isolatie bespaart u op uw maandelijkse energiekosten en heeft u minder last van kou en tocht. Ook bereidt u uw woning voor op aardgasvrij wonen. Tijdens de themabijeenkomst vertelt Mees Kaptein van het Duurzaam Bouwloket u meer over isolatie: waarom is het belangrijk, welke soorten isolatie zijn er en welke isolatie is nodig voor woningen in de Meent? Ook laat hij voorbeelden zien van verschillende soorten isolatiematerialen. Natuurlijk kunt u al uw vragen stellen.

Met het isoleren van uw huis kunt u per ongeluk verblijfplaatsen van huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen kapot maken. Gelukkig kunt u ook op een diervriendelijke manier isoleren. Tijdens de themabijeenkomst vertelt Myrte Mijnders, beleidsadviseur Groen van gemeente Hilversum, hier meer over. Zij neemt ook enkele voorbeelden mee, zoals nestkastjes.

Wandeling langs dieren in uw wijk

Voorafgaand aan de themabijeenkomst kunt u met stadsvogeladviseur Rolf Bruijn en beleidsadviseur groen Myrte Mijnders een wandeling maken door de Meent. Tijdens deze wandeling vertellen Rolf en Myrte u meer over de dieren in uw wijk: welke dieren komen er voor in de wijk en waarom juist op die plek?

De wandeling start om 18.30 en zal ongeveer drie kwartier duren. U kunt zich aanmelden voor de wandeling door een mail te sturen naar meentaardgasvrij@hilversum.nl. Er kunnen maximaal 15 mensen mee met de wandeling, dus meld u op tijd aan. Vermeld ook met hoeveel mensen u komt. Als er veel aanmeldingen zijn, kijken we of we een tweede wandeling kunnen organiseren.

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent