Home > Nieuws > Koninklijk Zigeunerorkest zet de Kruisdam op zi...

Koninklijk Zigeunerorkest zet de Kruisdam op zijn kop.

27 april 2023
Koninklijk Zigeunerorkest zet de Kruisdam op zijn kop.

Op zondagmiddag 16 april hadden we een afgeladen vol huis voor het optreden van het Koninklijk Zigeunerorkest Roma Heina Mirando. Helaas hebben we nog flink wat bezoekers moeten teleurstellen omdat er niemand meer in de grote zaal bij kon/mocht. Een aantal van hen kozen er toch voor om in de aangrenzende zaal in ieder geval van de muziek te kunnen genieten met een beperkt zicht op de musici. Die maakten er een geweldig feest van met de typische virtuoze zigeuner-swing- melodieën. Veel van die stukken zijn ooit gecomponeerd maar nooit op papier gezet en via overlevering worden ze nu dus nog steeds op die wijze papierloos gespeeld. Daarnaast brachten ze ook een aantal bekende 'american songbook' stukken zoals Autumn Leaves en Besame Mucho die na een korte 'standaard' inleiding al snel naar de typische 'zigeunerstijl' werden omgezet en met veel nootjes en uptempo ten gehore werden gebracht.

Zowel de musici die deels bestonden uit leerlingen van hun eigen opleiding, als de bezoekers hebben met volle teugen genoten van deze swingende muziekmiddag.

We gaan ze zeker een keertje terugvragen om ook degenen die het nu hebben moeten missen de gelegenheid te geven ten volle van hun muziek te kunnen genieten. De musici hebben al aangegeven graag aan dat verzoek te zullen voldoen.

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent