Home > Nieuws > Laag inkomen? Aantrekkelijke zorgverzekering va...

Laag inkomen? Aantrekkelijke zorgverzekering van gemeente.

6 december 2023
Laag inkomen? Aantrekkelijke zorgverzekering van gemeente.

De gemeente Hilversum biedt een zorgverzekering aan voor de minima bij DSW zorgverzekeraar. De gemeente betaalt mee aan de premie. Daarmee draagt zij eraan bij dat zorg wordt gegarandeerd, zorgmijding wordt voorkomen en schuldenproblematiek verminderd.

Voordelige zorgverzekering bij een laag inkomen

De gemeente Hilversum heeft een collectieve zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen afgesloten bij DSW (gemeentepolis). Inwoners met een inkomen tot maximaal 130% van het sociaal minimum kunnen zich via www.gezondverzekerd.nl/hilversum aanmelden. Dat kan tot en met 31 december 2023.

Voordelen

Enkele voordelen zorgverzekering DSW

  • Een uitgebreide zorgverzekering met ruime vergoedingen.
  • De verzekeraar accepteert de inwoner altijd, zonder medische keuring.
  • Wij betalen maandelijks mee aan de premie.
  • Extra vergoedingen voor onder andere brillen en contactlenzen, extra fysiotherapie, orthodontie voor kinderen en de eigen bijdrage voor geneesmiddelen.
  • In de aanvullende pakketten zijn de tandarts en de eigen bijdrage CAK (thuiszorg Wmo) meeverzekerd.

Meer informatie

Meer informatie over de vergoedingen en premies is te vinden op www.gezondverzekerd.nl/hilversum. Inwoners kunnen zich hier ook meteen aanmelden. De gemeente heeft aan potentiële deelnemers een brief gestuurd over deze zorgverzekering. Daarnaast verschijnt hierover een bericht in de Raadhuis- aan-huis en informeren we onze inwoners via de social media-kanalen.

Vragen of hulp nodig bij het overstappen?

Inwoners kunnen ons bellen op dinsdag tot en met donderdag tussen 11.00 en 16.00 uur via telefoonnummer (035) 629 19 76. Inwoners kunnen ook telefonisch een afspraak plannen op het Sociaal Plein voor hulp en vragen bij het overstappen.

Extra regelingen voor zorgkosten

Voor inwoners met een laag inkomen zijn er nog extra regelingen voor de zorgkosten. De zorgtoeslag is aan te vragen bij de Belastingdienst via toeslagen.nl Voor mensen met een chronische aandoening is het mogelijk om de kosten van het risico terug te krijgen. Dit kan via de regeling Chronisch zieken en gehandicapten. Meer informatie leest u op www.hilversum.nl/bijdrage_czh.

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent