Home > Nieuws > Lustrumeditie Rondje Meent groot en zonnig succes!

Lustrumeditie Rondje Meent groot en zonnig succes!

15 september 2019

Hardlopen in en rond de Hilversumse Meent

Lustrumeditie Rondje Meent groot en zonnig succes!

In de stralende zon vond op zondag 15 september 2019 het vijfde Rondje Meent plaats. Het mooie weer leverde op de dag zelf nog ruim 60 extra inschrijvingen op voor deze lustrumeditie, waarmee het totale aantal deelnemers op 181 kwam. Naast wandelen en hardlopen door de wijk en de unieke groengordel rondom de Meent boden verschillende organisaties activiteiten aan op het centrale plein, zoals kangoo jumping en rope skipping.

Bink-Kidsrun

17 Kinderen van 4 tot 6 jaar renden, vaak samen met papa of mama maar ook met leidsters van kinderopvang Bink, een rondje van 1,2 km. De eerste Bink-kidsrun. Het eerste deelnemertje kwam binnen in minder dan 6 minuten. Na deze eerste run was het de beurt aan 38 kinderen van 7 tot 9 jaar, die dezelfde afstand liepen en van wie de eerste alweer na 4 minuten en 30 seconden over de finish kwam. In de laatste Bink-Kidsrun voor kinderen van 10 tot 12 jaar liepen 16 kinderen mee van wie de eerste jongen na 4 minuten en 31 seconden over de eindstreep kwam en het eerste meisje na 4 minuten en 41 seconden. Natuurlijk werd er langs de zijlijn flink gejuicht door familie, vriendjes en vriendinnetjes.

Na afloop van de kidsruns was er een officiële prijsuitreiking. In de categorie kinderen 4 – 6 jaar mochten bij de jongens Iggy ter Huurne (1), Julian Middag (2) en Lars Deen (3) een mooie medaille en bloemen in ontvangst nemen. Bij de meisjes waren dit Lindsey Buiteman (1), Jet Schuurmans (2) en Bodil Blom (3). De Bink-Kidsrun voor kinderen van 7 tot 9 jaar werd bij de jongens gewonnen door Faas Pitstra (1), gevolgd door Sedic Wanders (2) en Mattijs Tabak (3) en bij de meisjes door Dominique Eijpe (1), Femke Tabak (2) en Julia Floor (3). Bij de Kidsrun voor kinderen van 10 tot 12 jaar mochten bij de jongens Daan Keulen (1), Tijmen Tabak (2) en Seger de Ronde(3) een prijs komen ophalen. Bij de meisjes waren dit Anne Brouwer (1), Inte van Kralingen (2) en Anna Biltstra (3).

Meentrun

Na afsluiting van de feestelijkheden rond de Bink-Kidsrun was het moment aangebroken dat iedereen boven de 12 mocht starten voor de 5 en 10 km Meentrun. Na het startschot was het niet lang wachten voor de eerste 5 km loper alweer binnenkwam: Ernst-Jan Hasselhoff was met 17m58s veruit de snelste loper op deze afstand, gevolgd door Boris Baetings met een snelheid van 20 minuten en 27 seconden. De eerste dame, Ingrid van Henten kwam binnen op 25 minuten en 45 seconden en zij werd gevolgd door Bianca Wieman met een tijd van 25 minuten en 50 seconden. Ondertussen wisten ook de snelste lopers op de 10 km de eindstreep te behalen. Als eerste kwam Michael Epskamp over de finish op een tijd van 36 minuten en 50 seconden. Als tweede eindigde Wiepke Koopmans  op 37 minuten en 33 seconden, gevolgd door de Hilversumse wethouder Arno Scheepers met een tijd van 37 minuten en 40 seconden. Ook de dames liepen mooie tijden. De eerste plek op de 10 km was voor Quirina van Zessen met een tijd van 46 minuten en 24 seconden, tweede werd Karin Quinee met een tijd van 48 minuten en 31 seceonden en de derde dame die over de finish kwam was Debby Bakker met een tijd van 48 minuten en 43 seconden.

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking werden de deelnemers in alle categorieën in het zonnetje gezet en ontvingen zij een medaille en een roos uit handen van buurtsportcoördinator Anouck Dingemans en organisator van het eerste uur Sonja Overman. Speciale aandacht was er voor de 4 deelnemers onder 17 jaar en 3 deelnemers van boven de 70, waarvan de oudste zelfs bijna 81 wordt.

Jeugdfonds, vrijwilligers en sponsoren

Bij de afsluiting van het evenement maakte de organisatie bekend dat de hardlopers samen 200 euro doneerden voor het Jeugdfonds. Ook werden allen die van deze dag een succes hebben gemaakt hartelijk bedankt: de organisatoren, alle jonge en oudere vrijwilligers die zich inzetten bij de registratie, als waterpunt, parcoursregelaar, voorfietser of vaantjes-uitdeler, commentator Ruud van den Broek die de dag vol energie aan elkaar praatte, trainer Gene Kuijpers en buurtsportcoach August Heerschop die de warming up verzorgden, de jongeren van Keizer Otto in Naarden die een rope skipping demonstratie en activiteiten organiseerden, Schoolbus Frank die veel kinderen enthousiast aan het kangoo springen wisten te krijgen en ’t Gooi Hoopdance die kinderen van jong tot oud leerde hoelahoepen. De pedagoggisch medewerkers van Bink Kinderopvang hadden speciaal voor de allerkleinsten een speciale peuterhindernisbaan gemaakt.

Daarnaast uiteraard veel dank aan alle sponsoren: Albert Heijn voor de waterijsjes voor de hardlopers,ParcelParcel en de Rabobank voor de elektronische tijdregistratie, Run2day Hilversum voor finishboog en de kortingsbon voor de deelnemers, Bakker Jeroen voor de broodjes voor de parcoursassistenten en Bloemenhuis Hortensius voor de bloemen die werden uitgereikt aan de winnaars van de verschillende runs.

Over Rondje Meent

Van getrainde hardlopers tot niet-sporters die een stukje willen proberen: iedereen kan meedoen met Rondje Meent. Een hardloopwedstrijd van 10 kilometer en een van 5 kilometer (met elektronische tijdregistratie), een kidsrun, een wandeltocht en workshops op het centrale plein bij de Kruisdam.

Met dit sportieve loopevenement wil de wijk het belang van sporten en bewegen benadrukken en tegelijkertijd de participatie en sociale samenhang in de wijk verder bevorderen. Voor niet-Meentbewoners is het een unieke kans om op een actieve manier kennis te maken met de wijk en de omliggende natuurgebieden.

 

Voor meer informatie over Rondje Meent kunt u terecht bij buurtsport coach Anouck Dingemans, 06-21363918 of via rondjemeent@gmail.com.  

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent