Home > Nieuws > Muziekfestival op het Wieltjesplein ondanks de...

Muziekfestival op het Wieltjesplein ondanks de regen toch succes!

19 september 2023

Zaterdag 23 september werd voor de tweede keer het Meent Cultureel Muziekfestival georganiseerd. Helaas regende het nog harder dan vorig jaar zodat de eerste band van de dag: Boris van der Lek and the Jazzfluencers, moest stoppen met spelen omdat het water over het podium gutste. Na het drogen speelden ze weer vrolijk door om degenen die onder hun paraplu op hun stoeltje de regen trotseerden en ook de 'nieuwelingen' op prachtige jazzmuziek te trakteren.

Als tweede band stond Fritzqo uit Almere geprogrammeerd. Zij speelden pop-en rockmuziek uit de 80'er en 90'er jaren en deden dat met verve. Zodanig dat het inmiddels - met het water - toegestroomde publiek de beentjes van de tegels gooide en swingend en polonaise-lopend over het plein zwierde. Gelukkig werd het droog en deed ook de zon nog haar uiterste best om het geheel nog wat verder op te vrolijken.

En toen was het de beurt aan Wendy Kimani en de Congo Beachclub die met hun aanstekelijke Afrikaanse ritmes de zon helemáál over het Wieltjesplein lieten schijnen. Ook zij wisten de bezoekers tot lekker meebewegen te verleiden. Hun optreden was de slotact waarmee het festival uiteindelijk om 18.15 uur werd afgesloten.

Al met al was het weer een geslaagd festijn met veel plezier en positieve vibes en zelfs de ijsverkoop lag hoger dan vorig jaar! De kinderen maakten continu gebruik van de bungee-jump en het springkussen en ook de Biodscoop (mobiele bioscoop in een Biod-caravan) die dit jaar nieuw was tijdens het festival trok volle zalen (8 personen tegelijk...).

Uiteraard had dit hele festival niet georganiseerd kunnen worden zonder de geweldige inzet van zo'n 35 vrijwilligers. Aan hen past hier een enorm woord van dank!! Met zoveel positieve reacties van zowel de bezoekers als van de vrijwilligers zullen we er zeker naar streven om er volgend jaar wéér zo'n mooi feest van de maken!

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent