Home > Nieuws > Nieuwe fysiotherapeut en 'Oefentherapie, wat is...

Nieuwe fysiotherapeut en 'Oefentherapie, wat is dat?'

2 februari 2020

Mijn naam is Daphne Siebenmorgen en ik ben werkzaam op maandag- en donderdagmiddag als oefentherapeut Mensendieck bij FysioHolland (gevestigd in de sporthal in de Hilversumse Meent). 

Wat is dat, oefentherapie? 
Oefentherapie is een paramedisch beroep waarbij de behandeling gericht is op de houding en het bewegen van een persoon, maar vooral het optimaliseren van deze houding. Zo kunnen klachten vaak voorkomen worden! Bij oefentherapie vinden wij het van belang dat u zelf ervaart, leert en begrijpt wat houding en bewegen doet met het lichaam en hoe je hiermee klachten in stand kan houden of juist kan voorkomen. 
Het is een kwestie van gewenning en leren herkennen wanneer de ongunstige houding aangenomen wordt, daarnaast belangrijk om de spieren die een gunstige houding creëren te versterken. 

Twijfelt u over uw houding en wat oefentherapie voor u betekent? Neem rustig een keer contact met ons op en vraag naar de oefentherapeut. Wij kunnen u dan helpen. Ook als u al in behandeling bent bij één van onze fysiotherapeuten bent u altijd welkom voor een houdingscontrole en eventueel advies. 

Mijn naam is Yannick Speetjens en ik ben werkzaam op dinsdagen en op donderdagmiddag als fysiotherapeut bij FysioHolland (gevestigd in de sporthal in de Hilversumse Meent). De rest van de week ben ik werkzaam in het Raadhuis in Laren. 
Ik werk graag met ouderen, duursporters en revalidanten van heup, knie of schouderletsels en -operaties. Het mooiste aan mijn werk vind ik dat ik mensen kan helpen hun persoonlijke doelen te bereiken, hoe groot of klein ze ook zijn.

Heeft u lichamelijke klachten en wilt u terecht bij de fysiotherapeut of de oefentherapeut? Dan kunt u bellen naar (035) 693 51 26 voor het maken van een afspraak.

met vriendelijke groet,

Het team van FysioHolland Hilversumse Meent 
 

 

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent