Home > Nieuws > Nieuwe naam jongerencentrum Hilversumse Meent

Nieuwe naam jongerencentrum Hilversumse Meent

21 juli 2021
Nieuwe naam jongerencentrum Hilversumse Meent

Het jongerencentrum van Versa Welzijn in de Hilversumse Meent, 't Web, is opgeknapt en heeft een nieuwe naam gekregen: Web035. Vrijdag 25 juni is dit gevierd met een feest voor de jongeren en een prijsuitreiking voor de winnaar van het bedenken van de nieuwe naam.

Afgelopen winter is het jongerencentrum opgeknapt. Kleine groepjes jongeren zijn aan de slag gegaan. Er is een sporthoek gebouwd en alle muren en de inrichting kregen een make-over. Door de jongeren bij deze activiteit te betrekken konden de jongerenwerkers hen in deze moeilijke coronatijd toch ondersteuning en gezelligheid bieden. Bovendien versterkt het samenwerken de onderlinge band tussen de jongeren en hun gevoel voor verantwoordelijkheid. Web035 is een eigen en vertrouwd plekje geworden voor de jongeren.

Studenten van de Hoge School Utrecht (HU) die stage liepen bij het jongerencentrum hebben een wijk-enquête uitgevoerd. Zowel vanuit de wijk als vanuit de jongeren ontstond de wens om de oude naam niet helemaal te veranderen. Veel mensen hebben namelijk mooie jeugdherinneringen aan het gebouw. Via een prijsvraag kon iedereen met voorstellen voor de nieuwe naam komen. Rekening houdend met de wens tot vernieuwing én het geluid `niet alles te veranderen ', heeft de jury uiteindelijk gekozen voor de naam Web035

Eind juni is dit gevierd met een feest voor de jongeren en een prijsuitreiking voor de winnaar die de naam heeft bedacht. Een geslaagde avond als start van een nieuw begin.

Jongerencentrum Web035: '' Met de nostalgie van het verleden en een vooruitblik op de toekomst'' !

Kom gerust een keer langs in Web035. Je vindt ons aan De Meent 4A in Hilversum. Heb je vragen over het jongerenwerk in Web035 of wil je weten welke activiteiten we organiseren? Neem dan contact op met Christine Schenkel, cschenkel@versawelzijn.nl, tel./app 06 52 32 23 18.

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent