Home > Nieuws > Online bijeenkomst Mobiliteitsvisie 2040

Online bijeenkomst Mobiliteitsvisie 2040

12 februari 2021
Online bijeenkomst Mobiliteitsvisie 2040

Beste Meentbewoner,

Goede bereikbaarheid in Hilversum is van vitaal belang voor een goed leef- en ondernemingsklimaat in de stad. Daarom is er de gemeente Hilversum veel aan gelegen om de mobiliteit in de toekomst optimaal te maken. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de Mobiliteitsvisie 2040.

Mobiliteitsvisie 2040, wat is dat?

De gemeente onderzoekt hoe Hilversummers aankijken tegen mobiliteit: lopen, fietsen, de trein, de bus, de auto en meer. De gemeente heeft al het een en ander gedaan. Zo hebben 1800 inwoners een enquête ingevuld, is er een rapport verschenen en nu voert de gemeente tientallen online gesprekken met stakeholders. Eén van die stakeholders zijn wij, inwoners van de Hilversumse Meent.

Hoe gaat zo'n online bijeenkomst in zijn werk?

In deze maanden vinden er tientallen interactieve online bijeenkomsten plaats met ‘stakeholders’ over de mobiliteit op lange termijn. Dit zijn bijeenkomsten van circa 2 uur waarin met 10 tot 12 personen van gedachten wordt gewisseld over een vijftal mogelijke mobiliteitsscenario’s.

  1. Binnen Hilversum gebeurt het: wonen en werken trekt naar elkaar toe
  2. Hilversum wordt schoner: duurzaamheid voert de boventoon
  3. Hilversum verbindt het: wegen zijn nodig voor alle fietsen, steps, wandelaars en auto’s
  4. Hilversum hightech: de toekomst is technologie
  5. Hilversum zegt het zelf: oplossingen op maat (per gebied en/of doelgroep)

In de bijeenkomst heeft u de mogelijkheid om naar uw eigen inzicht elementen toe te voegen aan één van de scenario’s. Denk dan bijvoorbeeld aan parkeervoorzieningen, logistieke ‘hubs’, ondertunnelingen, een nieuwe binnen- of buitenring enzovoort.

Voor nu zouden wij graag vernemen of u bereid bent deel te nemen aan een bijeenkomst, die speciaal wordt georganiseerd voor inwoners van de Hilversumse Meent. Datum en tijdstip staan nog niet vast.

Wat moet je doen?

Geef je op bij Marco Marechal door hem een mail te sturen en schrijf dat je mee wilt doen aan een online bijeenkomst over de mobiliteitsvisie 2040 voor de Hilversumse Meent (m.marechal@hilversum.nl). Hij bericht je dan verder.

MELD JE AAN

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent