Home > Nieuws > Ontmoet Martin van Houten

Ontmoet Martin van Houten

24 juni 2022
Ontmoet Martin van Houten

In de afgelopen maanden hebben een aantal vrijwilligers van Stichting Hilversumse Meent afgezwaaid met omvangrijke functies binnen wijkcentrum de Kruisdam. We hebben geprobeerd deze gaten op te vullen, maar dit lukte slechts zeer beperkt. Hierdoor zagen we ons genoodzaakt een noodkreet te sturen aan de gemeente Hilversum voor extra ondersteuning om het wijkcentrum open te kunnen houden.

Deze noodkreet werd positief beantwoordt en er is voor 2022 subsidie beschikbaar gesteld, wat ons in staat stelt een pilot te starten in het wijkcentrum samen met een functioneel beheerder. Deze pilot loopt tot en met december dit jaar.

Dit maakt het mogelijk dat we voor het wijkcentrum vaste openingstijden gaan hanteren, waarbinnen bezoekers een warm welkom wordt geheten, de bar geopend is en bevoorraad wordt, en clubs en activiteiten worden ondersteunt in de uitvoering. Voor de functie hebben we een geschikte kandidaat gevonden die al een frisse start heeft gemaakt binnen de stichting.

Benieuwd wie dit is? Hij stelt zich hieronder graag aan jullie voor!

Beste wijkbewoners,

Sinds 1 juni ben ik in opdracht van Stichting Hilversumse Meent en Versa Welzijn gestart als functioneel beheerder van Wijkcentrum de Kruisdam. Daarom wil ik mij graag aan jullie voorstellen. Ik ben Martin van Houten 46 jaar oud en vader van 3 kinderen tussen de 15 en 20 jaar. Samen met mijn vrouw Marjolein wonen wij nu 10 jaar in de Hilversumse Meent. 

Inmiddels heb ik 28 jaar werkervaring waarvan 10 jaar in de horeca. Daarnaast heb ik 18 jaar in de bouw gewerkt. Helaas is dit fysiek niet meer mogelijk sinds ik vorig jaar een auto immuunziekte heb gekregen. Op het eerste gezicht zie je dit niet aan mij af en gelukkig ben ik weer in staat zo’n 24 uur per week te werken. 

Ik ben dan ook blij dat ik aan de slag kan bij de Kruisdam en dat ik samen met de vrijwilligers er voor ga zorgen dat het wijkcentrum een plek blijft waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en dat het een plek wordt waar jong en oud binnen kunnen lopen voor een drankje en een praatje. Een plek waar gastvrijheid en gezelligheid centraal staat. 

Om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen in de Kruisdam zal ik elke 2 weken een stukje schrijven. Houd de website en social media dus in de gaten. 

Ik hoop jullie snel te kunnen verwelkomen!

Hartelijke groet,
Martin van Houten

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent