Home > Nieuws > Optreden Duo Rozemond & Bekkers

Optreden Duo Rozemond & Bekkers

14 februari 2022
Optreden Duo Rozemond & Bekkers

Op zondag 20 februari treden violiste Jacobien Rozemond en accordeoniste Renée Bekkers op in wijkcentrum de Kruisdam. Sinds hun oprichting in 2018 spelen zij op vele kamermuziekseries en festivals in binnen- en buitenland. Willem Jeths en Gerard Beljon hebben speciaal voor hen composities geschreven, inmiddels door hen opgenomen op hun in de pers volprezen CD VOX bij het quality label Cobra. De nieuwe muziek is geïnspireerd op tangomuziek en klassiekers uit de tijd van Stravinsky, Rachmaninov en Ravel waar ze ook muziek van uitvoeren. In hun programmering vormen zij een perfecte balans tussen volksmuziek, klassiek en innovatie.

Jacobien Rozemond studeerde bij Davina van Wely in Amsterdam en David Takeno in Londen. Ze studeerde cum laude af bij Ilya Grubert in Rotterdam waar ze de Essoprijs ontving. Als vroeger lid van het Ruysdael Kwartet won zij de Kersjesprijs. Bij Amsterdam Sinfonietta vervult zij thans een aanvoerderspositie. Ze geeft jaarlijks masterclasses op het Peter de Grote Festival in Groningen waar ze tevens het Hermitage Kwartet vormt.

Renée Bekkers studeerde aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en aan The Royal Danish Academy of Music in Kopenhagen bij Geir Draugsvoll en James Crabb, waar zij met onderscheiding haar Master en ’Soloist Class’ afrondde. Met duo Toeac maakt Renée Bekkers succesvolle tournees en behaalde zij meerdere prijzen. Renée is sinds 2017 hoofdvakdocente aan het Conservatorium van Tilburg.

Vanwege de coronamaatregelen verloopt het aanmelden via het reserveringsformulier. De link naar dit digitale formulier is via onderstaande knop te bereiken. Na het invullen en versturen van het formulier ontvang je een bevestiging van de aanmelding per email.

RESERVEER NU

Datum   20 februari
Starttijd   14:30 uur
Zaal open   14:00 uur
Entreeprijs   € 5,00 (liefst per pin)
Locatie   Wijkcentrum de Kruisdam

Mogelijk gemaakt door Meent Cultureel.

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent