Home > Nieuws > Optreden van Het Utrechts Requim

Optreden van Het Utrechts Requim

21 februari 2022
Optreden van Het Utrechts Requim

Verpletterend, puur, en indrukwekkend mooi. Dat waren de commentaren van de bezoekers na afloop van de première van het Utrechts Requiem. Filmmaker Jos Stelling gaf het Requiem vijf sterren. Verhalen over veerkracht op eigentijdse klassieke muziek, noemt documentairemaakster Ellen Blom het Requiem. Dat beleeft zijn derde editie en is nog te zien en te beleven op tientallen locaties in de provincie.

Het klassieke requiem is een dodenmis voor het zielenheil van de overledene. In het Utrechts Requiem gaat het juist over levenden met een ingrijpend verhaal, die pogen voor zichzelf een paradijs op aarde te maken. De veerkracht van de zes hoofdpersonen spat van het concert.

Componisten

Zes gerenommeerde componisten kregen de opdracht om het verhaal, opgeschreven door librettist Herman van Tongerloo, te vertalen in eigentijdse klassieke muziek. In de uitvoering van de muziekstukken is ook steeds een rol weggelegd voor de hoofdpersoon.

Vocalisten

De zang wordt verzorgd door gelauwerde vocalisten, die hun sporen in de klassieke muziek hebben verdiend op nationaal en internationaal niveau.

Muzikanten

De musici zijn allen verbonden aan Postland, een nieuw Utrechts muziekcollectief bestaande uit 5 geestverwante musici. Het legt zich toe op het programmeren en uitvoeren van actuele, vooral hedendaagse klassieke muziek. Gevestigd in de stad Utrecht geeft deze nieuwe groep musici vorm aan spannende muzikale avonturen.

RESERVEER NU

Datum   26 februari
Starttijd   14:30 uur
Zaal open   14:00 uur
Entreeprijs   € 2,00 (liefst per pin)
Locatie   Wijkcentrum de Kruisdam

Dit optreden is een initiatief van Meent Cultureel en wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal fondsen en de gemeente Utrecht.. Tijdens voor, tijdens en na het optreden gelden de corona-richtlijnen van het wijkcentrum de Kruisdam. Na afloop is er nog gelegenheid tot napraten in de bar.

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent