Home > Nieuws > Persbericht van de apotheek Heleen Kuiper

Persbericht van de apotheek Heleen Kuiper

25 maart 2020
Persbericht van de apotheek Heleen Kuiper

regionaal persbericht


Maatregelen in de ’s-Gravelandse Apotheek, Meent Apotheek en Apotheek Nederhorst den berg tegen besmetting corona

De apotheken in Kortenhoef, Hilversumse Meent en Nederhorst den Berg nemen vanwege het coronavirus diverse maatregelen; om de veiligheid van de bewoners én de veiligheid van de eigen apothekersassistenten in acht te nemen.  ‘Met deze maatregelen verkleinen we gezamenlijk de kans op besmetting met corona’, aldus openbaar apotheker Heleen Kuijper-Tissot van Patot. ‘Mijn team en ik willen zo goed mogelijk voor medicijngebruikers blijven zorgen, en daarvoor is het noodzakelijk dat we zelf op de been blijven’.

‘Allereerst daarom deze dringende oproep voor iedereen die verkouden is, moet niezen, (licht) moet hoesten, keelpijn of een loopneus heeft: blijf thuis en kom niet naar de apotheek. Misschien is het mogelijk dat iemand uit de omgeving zonder klachten (familie, vriend of buur) de medicatie ophaalt. Ook kan de medicatie gratis worden thuisbezorgd. Dit doen we standaard de volgende werkdag, bij spoed wordt het dezelfde dag nog gezorgd.

Houd afstand (ook van de balie)

Iedereen die naar de apotheek komt willen we vragen de regels rondom afstand in acht te nemen: ‘Ik kan het niet genoeg onderstrepen: houd minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers in de apotheek en van de apothekersassistenten. Voorkom daarnaast contact met de apotheekbalie en raak niets aan als dat niet nodig is.’

Pinnen

Daarnaast is het belangrijk te betalen met pin. ‘Dit voorkomt immers contact met elkaar. Als het niet mogelijk is om te pinnen, leg dan het geld op de balie. De apothekersassistent pakt het dan op.’

Maatregelen in de apotheek

Iedereen kan op ons rekenen. Maar om goede zorg te kunnen blijven leveren en iedereen van medicijnen te blijven voorzien, geldt in de apotheek nog een aantal aanpassingen en maatregelen.

  • Er is een beperkt aantal balies open.  
  • De balieplekken zijn voorzien van een plexiglas-scherm om de medewerkers te beschermen.
  • Op de vloer in de apotheek is tape aangebracht die de benodigde afstand markeert. Bezoekers van de apotheek worden verzocht zich aan deze afstand te houden. 
  • Er mogen maximaal 2 bezoekers naar binnen.
  • Kom niet met 2 of meer personen naar de apotheek. Kom het liefst alleen.
  • Extra uitleg of instructie zal telefonisch worden gedaan.
  • De apotheek schakelt de hulp van extra bezorgers in.  
  • Voor de bezorgers van de apotheek geldt: alles gaat contactloos. De bezorger belt aan, neemt afstand. Daarna is het mogelijk het pakketje op te pakken.

Tot slot: hoeveelheid medicijnen

‘Tot slot wil ik benadrukken: iedereen heeft zijn medicijnen nodig. Daarom geven wij de normale hoeveelheid medicijnen mee, en niet voor een langere periode’.

 

Wij zoeken dringend vrijwilligers en hebben jou nodig!
HELP ONS MEE!
© 2024 Stichting Hilversumse Meent